Skip to navigation Skip to main content

Galtür: veelzijdig bergdorp voor een actieve zomervakantie

4906 - Galtür: veelzijdig bergdorp voor een actieve zomervakantie

Of het nu gaat om wandelen, fietsen of klimmen: Galtür is een echte hotspot voor de actieve vakantieganger. Zo nemen gasten deze zomer deel aan de marathon ‘Silvretta Run 3000’, het Internationale wandelevenement ‘Silvretta-Verwall Marsch’ of een begeleide e-bike tour langs traditionele berghutten en hotels. Daarnaast halen fans van klimmen en boulderen hun hart op in Silvapark Galtür, een van de grootste boulderparken in Europa. De veelzijdige bestemming biedt voor ieder wat wils.

Silvretta-Verwall Marsch en Silvretta Run 3000

Jaarlijks komen liefhebbers van wandelen uit verschillende landen naar Galtür om gezamenlijk een wandelroute af te leggen tijdens de internationale Silvretta-Verwall Marsch. Als deelnemer heb je op 23 en 24 augustus 2013 de keuze uit drie uitdagende routes, afwisselend van de Silvretta ‘familie’ route (13,5 km) tot aan de ‘koningin’ route (42,3 km lengte en 1.700 hoogte meters). Een ander sportevenement deze zomer is de Silvretta Run 3000 op 20 juli in Galtür en Ischgl. De marathon biedt drie routes met verschillende moeilijkheidsgraden voor beginners en ervaren hardlopers. Ook voor recreatieve hikers is er voldoende uitdaging. De talloze wandeltochten zijn onderverdeeld in vijf verschillende categorieën, zo vinden gasten altijd een route die bij hen past.

Jamtalhütte serveert streekgerecht van Nederlandse chef-kok

De ‘Genuss Route Galtür’, door een van de mooiste hoogdalen, brengt wandelaars naar de Jamtalhütte. De route maakt deel uit van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’, een gastronomische wandeltocht naar 4 verschillende berghutten in het Paznauntal. Rik Jansma, sterren-kok en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk, is uitgenodigd om voor deze zomer een verfijnd gerecht te creëren en te bereiden tijdens het startschot van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ op 7 juli. Onze Nederlandse chef zwaait het openingsweekend de scepter in de Jamtalhütte bij Galtür. Daar bereidt hij een Paznauner lam met appel-knoflookpuree en tuinbonen. Vanaf het openingsweekend tot en met 22 september krijgen fijnproevers de gelegenheid de culinaire routes te verkennen en de gerechten te proeven.

Silvretta Run 3000

Begeleide tour met de E-bike

Tot medio september worden begeleide e-bike tours georganiseerd. Traditionele berghutten en idyllische hooggelegen paden worden aangedaan tijdens een van de recreatieve routes. De e-bike wordt steeds populairder en zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier kunt genieten van fietstochten door de bergen. In en rond Galtür vinden gasten maar liefst elf e-bike verhuurlocaties.

E-biken in Galtür

Klimmen en boulderen ‘on the rocks’

Galtür staat bekend als dé hotspot voor liefhebbers van klimmen en boulderen. Een boulder is een korte klimroute waarbij je alleen klimschoenen en valmatten gebruikt. Silvapark Galtür is het klimparadijs aan de voet van de Ballunspitze op 2.000 meter hoogte en biedt 160 rotsblokken in acht sectoren aan. Ook voor kinderen is boulderen een leuke activiteit waarbij coördinatie een belangrijke rol speelt. Een nieuw gedeelte in het Silvapark, op ca. 10 minuten lopen van het Almkogelbahn station, zorgt ervoor dat kinderen en beginners veilig kunnen oefenen.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.