Skip to navigation Skip to main content

Meer dan honderd nieuwe dorpen op indebergen.nl!

4890 - Meer dan honderd nieuwe dorpen op indebergen.nl!

Sinds de lancering van de nieuwe website van indebergen.nl zijn er op de website meer dan honderd nieuwe dorpen toegevoegd uit Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland! Om het wat makkelijker te maken om een vakantiebestemming uit te zoeken zullen er in dit weblog enkele nieuwe dorpen uit verschillende regio’s worden uitgelicht.

Golfen rondom de Tegernsee (Duitsland)

Kreuth is een dorp in Beieren die goed in de smaak zal vallen bij golfers. Vanuit Kreuth liggen er namelijk acht golfbanen binnen een straal van een half uur rijden, en maar liefst 20 golfbanen binnen een uur rij-afstand. Degenen die niet de golfbaan op gaan zullen zich echter ook niet vervelen, zij kunnen zich prima vermaken op en rond de Tegernsee, op de wandelpaden of in één van de spa’s in de omgeving.

Goudzoeken in Großkirchheim (Oostenrijk)

Een vakantiebestemming die ontzettend leuk is voor gezinnen is het dorp Großkirchheim. Dit dorp in het Oostenrijkse Karinthië heeft een bijzonder mooi landschap, met veel verschillende themawandelpaden. Deze wandelpaden lopen langs watervallen, kloven en riviertjes. Eén hiervan is de wandeltocht naar ‘Heiligenblut Gold Diggers village’. De wandelpaden leiden langs berghutjes waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van het goudzoeken in Großkirchheim, en in de rivier die langs de wandelpaden stroomt kan je daarna zelf naar goud zoeken!

Even helemaal weg met het gezin in Bichlbach(Oostenrijk)

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol ligt Bichlbach, een bergdorpje met ongeveer 800 inwoners. Ook in dit dorp zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen. Je kunt er bijvoorbeeld quad rijden, en er is een raftbaan aangelegd voor kinderen. Je kunt ook spelen met de dieren in het dierenpark, klimmen in de klimtuin of zwemmen in het meer.

Zwemmen met uitzicht op de Mont Blanc (Frankrijk)

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in je vakantie, dan is het volgende dorp een echte aanrader. In Haute Savoie ligt het bergdorp Combloux, dat een ecologisch meer heeft aangelegd met uitzicht op de Mont Blanc. Schoner water kan je niet vinden, en in combinatie met het prachtige uitzicht creëert Combloux een ervaring die je niet snel zal vergeten. Daarnaast kan je ook de ondergrondse grotten van Combloux beklimmen, en nog veel meer.

‘Bauernherbst’ in Dienten am Hochkönig (Oostenrijk)

Wil je op vakantie naar een plek waar je een cultureel evenement kunt bezoeken? Dan is Dienten am Hochkönig in het Salzburgerland een goede optie. Het dorp vormt samen met Mühlbach en Maria Alm de regio Hochkönig. In de hele regio wordt elk jaar een speciaal festival georganiseerd, de ‘bauernherbst’. Drie weken lang staat de hele regio in het teken van dit traditionele feest. Bauernherbst wordt gevierd met veel muziek, lokale culinaire specialiteiten, traditionele klederdracht en natuurlijk dorpse gezelligheid.

Hieronder nog een klein overzichtje met enkele nieuwe dorpen:

Zomer Auteur3

Over Nicky

De kans om een dier in het wild tegen het lijf te lopen, op de hoogste toppen zelfs even de eeuwige sneeuw mee te maken of een gletsjer bekijken... Dat zijn de dingen die het voor Nicky zo leuk en bijzonder maken om lekker te wandelen door de bergen.