Skip to navigation Skip to main content

Motorrijden in de bergen rondom Ischgl - deel II

10182 - Motorrijden in de bergen rondom Ischgl - deel II

Voor degenen die niet met de motor op vakantie willen, maar wel graag een ritje maken in de bergen, heeft Ischgl de oplossing. Het High-Bike Testcenter verhuurt de nieuwste modellen motoren voor een vriendelijk bedrag aan toeristen die overnachten in het Paznauntal. Een paar dagen geleden kon je deel I van dit weblog lezen. Hierbij het vervolg van een fantastische motordag rondom Ischgl.

Zwaaien

Na de lunch rijden we door naar Reschen. Onderweg zwaaien we naar minstens honderd mede-motorrijders. Het is leuk dat iedereen zwaait, maar soms heb ik het gevoel dat ik wel erg lang met een hand aan mijn stuur zit. Op een gegeven moment ga ik over tot het opsteken van een paar vingers, terwijl mijn hand het stuur blijft vasthouden. We naderen de Italiaanse grens en dan opeens doemt de Reschensee voor ons op. Het is jammer dat je vanaf de motor niet kunt fotograferen, want het uitzicht is geweldig! Op het turquoise meer zijn tientallen windsurfers en kiters aan het surfen en daarachter heb je zicht op geweldige bergen waarvan de toppen nog wit zijn. De plaatjes sla ik maar op in mijn hoofd, want op het mooiste punt konden we helaas niet stoppen.

Links:Even stoppen bij de Resschensee; Rechts: Het Langtaufers dal

Langtaufers

De eigenaar van het pension waar we overnachten gaven ons de tip om de afslag naar het Langtaufers/Valle Lunga te nemen. Zodra je het dal inrijdt, word je overvallen door rust en natuurschoon. De smalle weg leidt, langs een wild riviertje, langzaam uit het dal omhoog. Hier en daar staan wat boerderijen en de weg is leeg. Mooie bochten leiden ons tot aan het einde van het dal, waar de weg letterlijk stopt. Er is een keerpunt gemaakt voor de plaatselijke bus, er zijn een paar kleine pensions en hotels en een bar. We zijn onder de indruk van dit onontdekte dal. We stoppen even om iets te drinken en dromen over hoe mooi het hier ook in de winter zal zijn.

De weg stopt in het Langtaufers dal en vanaf hier kun je alleen te voet verder

Smalle donkere tunneltjes

Nadat we weer terug zijn bij de Reschensee besluiten we dat – nu we er toch zo dichtbij zijn – we ook nog even een klein uitstapje naar Zwitserland maken. We rijden weer langs Nauders naar beneden en slaan linksaf naar Zwitserland. Na een paar kilometer slaan we rechtsaf richting Samnaun. het belastingvrije afgelegen Zwitserse wintersportdorp. De weg vanuit Zwitserland naar Samnaun is smal, met veel bochten, soms een bar slecht wegdek en een paar enorm donkere smalle tunneltjes. Gelukkig hebben we weinig tegenliggers en als we eenmaal boven in Samnaun zijn concluderen we dat – ondanks de vervelende tunneltjes – het toch wel heel mooi was.

Links: Even opfrissen bij de beek in Samnaun; Rechts: Voor de 4e vandaag de grens over

Belastingvrij tanken

In Samnaun drinken we wat en tanken onze motoren vol met belastingvrije benzine (scheelt toch weer wat dubbeltjes). We nemen de weg richting Landeck. Deze is een stuk breder en gemakkelijker dan de weg vanuit Zwitserland, heeft een tiental mooie haarspeldbochten en biedt wederom schitterende uitzichten. Eenmaal beneden besluiten we dat het mooi is geweest voor vandaag. We wilden eigenlijk ook nog wel naar de Kaunertaler gletsjer, maar dat laten we voor een volgende keer. We rijden terug naar Ischgl waar we de motoren weer inleveren. We hadden niet echt op de kilometers gelet, maar het blijkt dat we bijna 300 op de teller hebben gezet. Zo, deze motoren zijn nu niet helemaal nieuw meer...

We verlaten Samnaun om terug te gaan naar Ischgl, nog even genieten van het typische 'ploffende' geluid van de Ducati

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.