Skip to navigation Skip to main content

LIVE vanuit Alpe d’Huez: zo verliep de Alpe d’HuZes van collega Anne

Finish Alpe d'HuZes van Anne

Vandaag vindt er in het Franse Alpe d’Huez een prachtig Nederlands event plaats: Alpe d’HuZes. Ieder jaar beklimmen duizenden deelnemers te voet of met de fiets de bijna 15 km lange weg en ruim 1000 hoogtemeters naar het bergdorp voor het goede doel: het geld gaat naar kankeronderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Collega Anne liep samen met haar moeder (ex-kankerpatiënt) en haar zus vanochtend mee. Een mooi en onvergetelijk avontuur!

Alpe d’HuZes: opgeven is geen optie

Twee maanden geleden deelden we het verhaal van Anne en ‘haar’ Alpe d’HuZes. Elke deelnemer aan Alpe d’Huzes heeft zo zijn of haar eigen redenen om deze Franse reus te beklimmen. Uiteraard allemaal met een link naar de vreselijke ziekte kanker. Het gezin van Anne kreeg een paar jaar geleden ook te maken met kanker, toen haar moeder de diagnose borstkanker kreeg. Er volgde een intensieve en heftige behandeling met een goede afloop: haar moeder is nu kankervrij. Vorig jaar liep Anne’s moeder alleen mee, dit jaar samen met haar twee dochters.

Voor de start van de Alpe d"huZes 2023
Anne (midden), haar moeder (links) en zus (rechts) vanochtend voor de start van de Alpe d'HuZes

Vroeg uit de veren voor een mooie dag

De dag begon vanochtend vroeg in het dal bij Bourg d’Oisans, het startpunt van de tocht en de weg omhoog naar Alpe d’Huez. Om 06.45 uur plaatste Anne haar eerste foto op Instagram waar ze samen met haar moeder en zus klaarstond om vervolgens rond 08.00 uur te beginnen aan de bijna 14 km lange klim naar boven. Bij bocht 13 kwam de zon op en liep de temperatuur snel op. Ideale wandelomstandigheden!

Een boost in elke bocht

“De sfeer is echt super. Bijna in elke bocht was er wel muziek of mensen die je even een duwtje in de rug gaven, dus dat is echt helemaal leuk. In elke bocht kreeg je echt wel een boost”, vertelt Anne enthousiast. Die sfeer is ook zeker terug te zien op de foto’s die Anne ons stuurde.

Veel kaarsjes tijdens de Alpe d'HuZes
Veel kaarsjes onderweg voor overleden dierbaren en mensen die de deelnemers motiveerden

Niet zo heel zwaar

Anne is sportief, dus het wandelen naar Alpe d’Huez ging haar makkelijk af. Ze deden er zo’n 3,5 uur over: “Mijn moeder en ik vonden het niet zo heel zwaar, het ging goed! We zijn fit boven gekomen en konden nog lachen. Mijn zus had het iets zwaarder, want ze had last van haar knie, dus dat was wat lastiger. We voelen ons goed en gaan nu lekker wat eten”, vertelde Anne nadat ze met z’n drieën huppelend de finish over gingen.

Maximaal zes keer omhoog

Nadat Anne zei dat ze nog fit was, grapten wij op de redactie natuurlijk dat ze dan best nog een keertje omhoog kon lopen. Tijdens het event mogen deelnemers namelijk maximaal zes keer de berg beklimmen, om zo meer geld op te halen voor het onderzoek naar kanker. Fietsers komen redelijk snel weer beneden en kunnen zo vaker omhoog, maar wandelaars gaan met de bergliften terug naar het dal en dat duurt zo’n 2 uur. ‘Team de 3 berggeitjes’ laat het dus bij één keer de berg op, wat al een prachtige prestatie is natuurlijk!

De Alpe d'HuZes van collega Anne

Start Alpe d'HuZes 2023
Anne van indebergen tijdens de wandeling omhoog
Klim omhoog naar Alpe d'Huez tijdens de Alpe d"huZes 2023
Wandelen tijdens de Alpe d'HuZes over de weg

Doneren kan nog

Al met al was dit een mooi en onvergetelijk avontuur voor Anne, maar ook haalde ze hiermee een flink bedrag op voor het verdere onderzoek naar kanker en het verbeteren van het leven van kankerpatiënten. De teller bij Anne staat inmiddels op € 2942,-, maar het zou natuurlijk mooi zijn als dit bedrag nog boven de 3K uitkomt vandaag! Dus wil je nog doneren? Dat kan nog: alvast bedankt namens Anne!

Wij zijn trots op Anne en alle deelnemers die zich vandaag in het zweet werken voor het goede doel!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.