Skip to navigation Skip to main content

Vrouwen gered van berg: was het een wolf of varken?

Varkens

Afgelopen weekend zijn er twee wandelaars gered van de Mirnock in Karinthië. De vrouwen hadden alarm geslagen uit angst voor een wolf. Inmiddels is er een nieuwe theorie over wat de vrouwen heeft doen laten schrikken. Op hetzelfde moment als de noodroep liepen er drie Duroc-varkens los, die ontsnapt waren bij de nabijgelegen Hochalmhütte.

Drie ontsnapte varkens

De drie varkens, waarvan de vacht bruin tot donkergrijs is, ontsnapten vrijdag toen ze naar de wei werden gebracht. Twee nachten waren de dieren zoek, voordat ze op zondag gevangen werden en terug in hun verblijf konden.

Wandelaars gered met helikopter

Naar verluid wilden de wandelaars overnachten in een tent op de Mirnock, op zo’n 2000 meter hoogte. Toen zij op een afstand van zo’n 200 meter een wolfachtig dier zagen, dat ze al langer observeerden, sloeg de schrik hen om het hart. Ze aarzelden geen moment en waarschuwden de hulpdiensten. Omdat niet kon worden uitgesloten dat de Oostenrijkse en Duitse dame geen gevaar liepen, werden zij per helikopter gered. Of de twee vrouwen een wolf of een varken zagen, kan niet worden bewezen.

Mirnock, bergmassief bij de Milstätter See

De Mirnock is een 2110 meter hoge berg ten oosten van de Millstätter See. Onder andere vanuit Döbriach lopen er diverse wandelroutes richting de top van deze berg. Na iedere bocht krijg je weer een ander prachtig uitzicht op het populaire bergmeer in Karinthië. Voor het mooiste uitzicht moet je misschien wel zijn bij uitkijkplatform ‘sterrenbalkon’. Hoger op de berg ligt de Hochalmhütte, een ideale plek voor een welverdiende lunch met huisgemaakte gerechten. Verder wandelen naar de top is op eigen risico! Misschien kom je wel een als varken verkleedde wolf tegen!

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.