Lees meer over deze redacteur / blogger

"...Waar bergen zijn, ben ik ..."

Ron de Weerd, blogger indebergen.nl

Ik voel me bevoorrecht en dat besef ik me vrijwel dagelijks! Aan de voet van de Apennijnen, in één van de mooiste regio’s van Italië en middenin de natuur heb ik in 2003 ‘mijn plek’ gevonden.

Wie ben ik

Rob de Weerd is mijn naam en ik zag in 1961 in Sittard (Limburg) het levenslicht. Misschien inspireerde de heuvelachtige omgeving van mijn geboortestreek me wel om later de bergen op te zoeken, wie zal het zeggen. Het reisbloed stroomt al jaren door mijn aderen en samen met m’n partner trok ik veel en vaak de wereld over. Altijd naar streken waar bergen zijn en de omgeving afwisselend en uitdagend is. Die reizen deden we als backpackers, maar ook op de motor doorkruisten we vele landen in Europa en genoten van het optimale gevoel van vrijheid.

Passie

De bergen in al hun verscheidenheid zijn mijn passie. Ik had de Kilimanjaro al eens ‘onder mijn voeten’, liep door de Himalaya in Nepal, genoot van de ruige natuur in Westelijk Amerika en de Oostkust van Australië leerde ik in twee maanden tijd goed kennen. Het berglandschap van Nieuw-Zeeland brengt nog steeds mooie herinneringen naar boven en in Latijns-Amerika en in Azië waren het vooral de vulkanen die me imponeerden. De liefde voor de bergen heeft me aangespoord er een professioneel tintje aan te geven en via verschillende opleidingen en dankzij mijn ruime ervaring, heb ik het inmiddels weten te brengen tot gecertificeerd outdoor instructeur en gediplomeerd sportklim begeleider. De laatste jaren klom ik in de Alpen en vond ik de weg door de bergen van Schotland.

En nu…?

Nu woon ik alweer 13 jaar in Le Marche; in Montelparo om precies te zijn. Hier run ik samen met Erna een kleine camping annex Bed & Breakfast accommodatie. Daarnaast heb ik hier mijn eigen afdeling en dat is een kleine outdoor onderneming. Ik begeleid mensen door de bergen, geef klimlessen op onze eigen klimwand en ga regelmatig sportklimmen met gasten van de camping op de goed behaakte rotsen van een nabijgelegen klimgebied. In de winter ben ik actief wanneer ik mensen door de bergen gids op sneeuwschoenen en/of stijgijzers.

De toekomst

Ik kan me niet voorstellen niet meer in de buurt van de bergen te wonen. Ze blijven me fascineren, uitdagen en imponeren. Mijn motto in de bergen is: Om te pieken hoef je de top niet te bereiken - het is er altijd mooi!

Rob de Weerd

Zomervakantie tips