Skip to navigation Skip to main content

In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk: aflevering 1 - Boaz en Sanne

Wandelen in de bergen met Filippa

In onze nieuwe webserie ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ gaan we op bezoek bij landgenoten die gekozen hebben voor een nieuw leven in de Oostenrijkse bergen. In de eerste aflevering van dit seizoen zijn we bij Boaz, Sanne en hun dochtertje Filippa, die in 2017 naar het Kleinwalsertal in Vorarlberg verhuisden om daar hun eigen lodge te beginnen.

Over de serie ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’

Tijdens de afleveringen van deze nieuwe serie lopen we een aantal dagen mee met Nederlanders die hun huis en baan in ons kikkerlandje verruild hebben voor een nieuw bestaan in Oostenrijk. Hoe verdienen ze hun geld? Wat doen ze in hun vrije tijd? Hoe ervaren ze de Oostenrijkse cultuur en de gewoontes? En uiteraard gaan we ook samen hun lievelingsplekken bezoeken. Leven ze echt hun droom in het nieuwe thuisland?

 

Aangezien elk seizoen in Oostenrijk uniek en prachtig is, bezoeken we kandidaten in de lente, zomer, herfst of winter. De komende 4 weken komt er elke week een nieuwe aflevering online.

Op bezoek bij Sanne, Boaz en Filippa in de lente

Het is half mei wanneer we afreizen naar het jonge gezin in het piepkleine dorpje Baad, helemaal achter in het Kleinwalsertal. Aangezien de winter laat was dit jaar, zijn de toppen in het dal nog wit, maar in het dal is het al prachtig groen. Qua weer maken we eigenlijk alle seizoenen mee in die paar dagen; van koud en regenachtig tot zonnig weer en aangename temperaturen.

KWT Lodge van Boaz en Sanne in Baad
De lodge van Boaz en Sanne in het kleine dorpje Baad in het Kleinwalsertal

Trailrunnen, mountainbiken en wandelen met het gezin

Naast hun werk in de lodge zijn Sanne en Boaz regelmatig op pad in de bergen om hun favoriete hobby’s uit te oefenen. In de lente worden de ski’s omgewisseld voor de trailrunschoenen en rennen ze de bergen in hun dal in flink tempo omhoog en naar beneden. Ook stappen ze regelmatig op de mountainbike of trekken er met het hele gezin op uit om een alm in de buurt te bezoeken voor een gezellige lunch. ’s Avonds bezoeken we een van hun favoriete restaurants, het moderne Bex in Riezlern. Ook nemen we een kijkje bij de plaatselijke bergredding waar Boaz vrijwilliger is.

Sanne aan het trailrunnen
Het liefst gaat Sanne vroeg in de ochtend rennend de berg op

Terug naar Nederland voor een miljoen?

Het aankoopproces van hun huis - een oud hotel - in Oostenrijk was allesbehalve eenvoudig en heeft heel wat tijd en moeite gekost. Inmiddels hebben Boaz en Sanne al heel wat verbouwingen achter de rug om hun lodge helemaal te maken zoals zij en hun gasten het mooi en fijn vinden. Over 2 jaar volgt de laatste stap en dan is het pand helemaal af en vernieuwd. De laatste vraag in deze - en elke aflevering van de serie - is: “Zou je teruggaan naar Nederland voor een miljoen?”. Wat hierop hun antwoord is, zie je in bovenstaande video. Veel kijkplezier!

Het leven van Boaz, Sanne en Filippa in het Oostenrijkse Kleinwalsertal

Boaz en Sanne op de mountainbike
Opnames Bergrettung Mittelberg
Filippa: kind van de bergen
Lunch bij de alm in het Kleinwalsertal

Geen aflevering missen?

Heb je genoten van deze eerste aflevering? Geef onze video dan een duimpje op YouTube of laat je reactie achter onder de video. En wil je er zeker van zijn dat je geen aflevering meer mist, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Hier delen we naast deze serie nog veel meer video’s over bestemmingen, activiteiten en tips voor jouw vakantie in de bergen!

‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ is een webserie die we maken in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.