Skip to navigation Skip to main content

De 7 leukste bezienswaardigheden in SalzburgerLand

Hochkoenig Waldrutschenpark Am Prinzenberg 1
© Region Hochkönig

Tijdens een vakantie in het mooie SalzburgerLand kun je eindeloos wandelen en fietsen door de alpenweides. Het indrukwekkende landschap biedt volop mogelijkheden om heerlijk van de rust en de natuur te genieten. Wie zin heeft om daarnaast ook een dagje buiten de wandel- en fietspaden door te brengen, vindt in deze regio een ruim aanbod aan bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten. We hebben de 7 leukste hier voor je bij elkaar gezet.

Glijbanenroute in de Wildkogel Arena

Wie zegt dat glijbanen alleen in speeltuinen of pretparken horen te liggen? In de Wildkogel Arena is een complete glijbanenroute over de berg aangelegd! Lange, stalen glijbanen voeren vanaf het middenstation van de Wildkogellift omlaag naar Gasthof Stockenbaum. Je komt vanzelf bij het startpunt als je boven bij het bergstation van de Wildkogel kabelbaan de panorama wandelroute omlaag wandelt. Na ongeveer 1,5 uur met prachtig uitzicht komen de glanzende glijbanen van 27 tot wel 52 meter lengte in zicht. Stap erin en vlieg door kuilen en tunnels. Sommige stukken zijn helemaal doorzichtig, zodat je plotseling uitzicht hebt! Vanaf het eindpunt van de glijbanenroute wandel je in een half uurtje terug naar Neukirchen.

Geisterberg in St. Johann in Salzburg

Zin in een spannend dagje? Op de Geisterberg in St. Johann in Salzburg vind je een bijzonder avonturenpark waar tal van spannende avonturen te beleven zijn. Hier staat alles namelijk in het teken van natuurgeesten en spoken. Een wandelroute start bij de poort met de sprekende geest en voert langs 40 stations met opdrachten geïnspireerd op de natuurelementen water, vuur, aarde en lucht. Daarnaast kun je o.a. dolen door het spookkasteel, klauteren op de klimdraak en tal van spellen doen op en rond het water van het spookmeer.

Liechtensteinklamm in het Grossarltal

Aan het begin van het Grossarltal ligt een van de langste kloven van de Alpen; de Liechtensteinklamm. Met z’n grote waterval, het brullende water en het spiraalvormige trappenstelsel is een bezoek aan deze kloof een indrukwekkende ervaring voor klein en groot. Je kunt in ca. 1,5 uur door de kloof wandelen, over de 3 km lange wandelroute die uit 440 treden bestaat en in totaal ongeveer 100 hoogtemeters overbrugt. Onderweg kijk je gegarandeerd je ogen uit.

De topbezienswaardigheden in SalzburgerLand

Wenteltrapstelsel in de Liechtensteinklamm
© TVB St. Johann in Salzburg
Glijbanenroute in de Wildkogel Arena
© Wildkogel-Arena
IJsgrot in Eisriesenwelt in Salzburger Sportwelt
© Eisriesenwelt GmbH
Roofvogelshow in Raurisertal - National Park Hohe Tauern
© Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern / David Innerhofer

Roofvogelshow in het Raurisertal in Nationaal Park Hohe Tauern

Adelaars, buizerds, valken en grote uilen die rakelings over je hoofd vliegen: de roofvogelshow van het roofvogelcentrum in Rauris in het nationale park Hohe Tauern is adembenemend! De valkenier van het roofvogelcentrum bij de Hochalmhütte vertelt van alles over het gedrag en de gewoontes van de vogels, terwijl je ze van wel heel dichtbij kunt bekijken. De show vindt 2 keer per dag plaats en duurt 40 minuten. Vooraf of na afloop kun je nog een wandeling maken door het nationale park, of zelfs je eigen goud zoeken!

Eisriesenwelt in Salzburger Sportwelt

Trek je dikste trui en warmste schoenen aan, want de Eisriesenwelt in Salzburger Sportwelt is niet voor koukleumen! Dwars door een indrukwekkend grottenstelsel waar het maar een paar graden boven 0 is, loop je over vlonders en trappetjes, omhoog en omlaag, langs verlichte ijssculpturen en ijspegels. De route is indrukwekkend mooi voor jong en oud en een gids wijst je onderweg op bijzonderheden. Eisriesenwelt is per auto en met de berglift vanuit Werfen bereikbaar.

Lucky Flitzer in Flachau

Zin in adrenaline en actie? De 1100 meter lange Lucky Flitzer rodelbaan in Flachau is zowel ’s zomers als ’s winters dolle pret voor het hele gezin! Je gaat eerst met een liftje naar het startpunt en suist vervolgens in je karretje in volle vaart golvend en deinend omlaag. Onderweg ga je door vijf loopings en maak je twee sprongen. Vergeet niet om tussendoor adem te halen! Kinderen vanaf 3 jaar mogen er onder begeleiding van een volwassene al in. Maar wie snel duizelig is, doet er beter aan vanaf een terrasje naar de avonturen van de anderen te kijken.

Schommelpark in Hochkönig

Wie houdt er niet van schommelen? In het schommelpark in Hochkönig kunnen niet alleen kinderen maar ook volwassenen zich helemaal uitleven op zes reusachtige schommelattracties. Ze liggen op meer dan 1600 meter boven zeeniveau en twee ervan staan spectaculair in de waterval! Het schommelpark ligt op de Gabühel en je hebt er prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Meer weten over de bezienswaardigheden in SalzburgerLand?

In deze special lees je meer over de bezienswaardigheden en de 7 mooiste regio’s van SalzburgerLand. Kijk op de website van SalzburgerLand voor nog meer aanbiedingen per regio. Je maakt daar bovendien kans op een week zomervakantie voor 2 personen in een van de zeven regio's.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.