Skip to navigation Skip to main content

ANWB maakt ‘Top campings 2024’ bekend: dit zijn de beste campings in de Alpen

Camping aan een bergmeer

De ANWB heeft de lijst met Top campings voor Nederland en Europa voor 2024 bekendgemaakt. Deze campings behaalden de maximale score van vijf sterren en krijgen daardoor de titel ‘ANWB Top camping’. Wij hebben de campings in de Alpen die door de ANWB zijn onderscheiden op een rijtje gezet.

Onafhankelijke inspecties

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Dit jaar hebben 22 inspecteurs 1629 campings door heel Europa beoordeeld op sanitair, terrein, zwembad, eten & drinken en het recreatie-aanbod. Een camping kan 1 tot maximaal 5 sterren krijgen. Campings die de maximale score van 5 sterren behalen, krijgen het predicaat ANWB Top Camping 2024. Campings met 3 sterren of meer krijgen de eretitel ANWB Erkende camping.

ANWB Top campings in de Alpen 

Bij de beoordeling van campings maakt de ANWB onderscheid tussen kleine en (middel-) grote campings. Een kleine camping heeft maximaal 60 plaatsen. In deze categorie zijn onder meer punten te verdienen met rust en privacy. Bij de (middel-) grote campings gaat het vooral om de aanwezigheid van veel faciliteiten van zeer goede kwaliteit, zoals zwembaden, speeltuinen, sportvoorzieningen en een uitgebreid animatieprogramma. Daarnaast blinkt een Top Camping uit in goed sanitair en een verzorgd terrein.

Alle ANWB Top Campings in binnen- en buitenland zijn te vinden op anwbcamping.nl.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.