5 tips voor wandelen in Döbriach

5 tips voor wandelen in Döbriach

6 juni 2017

door Florien in Wandelen

Döbriach is één van de acht dorpen rondom de Millstättersee in Karinthië. Met haar ligging aan de voet van de Mirnock, wordt dit dorp door velen gezien als de toegangspoort naar Nationaal- en Biosphärenpark Nockberge. In- en rondom Döbriach lopen allerlei wandelingen voor ieder niveau. Er zijn onder andere meerdaagse wandeltochten, themawandelingen en leuke dagtochten mogelijk. Geniet van de natuur en beloon jezelf aan het einde van de dag met een frisse duik in het meer of een koud drankje op het terras. In dit weblog geef ik je 5 tips over wandelen in Döbriach.

#1. De Insbergwanderung

De Insbergwandeling is een mooie rondwandeling van Glanz naar Insberg en weer terug. Glanz is vanaf Döbriach te bereiken via een gemakkelijke wandeling van ongeveer 30 minuten (2 km vanaf Camping Brunner am See). De Insbergwandeling is niet moeilijk en perfect te combineren met een middag aan de oevers van de Millstättersee.

Duur 2 uur en drie kwartier
Hoogtemeters 306 meter klimmen, 315 meter dalen
Afstand 7,7 km
Ondergrond Deel asfalt, deel onverhard
Niveau
Conditie
Uitzichten

#2. Millstätter Alm Tour

De Millstätter Alm Tour is een dagtocht met uitzichten op de Milstättersee en Nockberge. De route start in Döbriach en brengt je vervolgens na ongeveer 7,5 à 8 uur weer terug bij het beginpunt van de route. Tussendoor is er de mogelijkheid om even te stoppen voor een pauze bij de restaurants die je passeert. Tips zijn: de Milstätter Hütte, Alexanderhütte en de Schwaigerhütte.

Duur 8 uur
Hoogtemeters 1500 meter klimmen, 1500 meter dalen
Afstand 49 km
Ondergrond Grotendeels asfalt, klein deel onverhard
Niveau
Conditie
Uitzichten

Millstättersee
Geniet onderweg van uitzichten op de Millstättersee (Foto: © Zupanc, Kärnten Werbung)

#3. Kneipp- en Mühlenwanderweg

De Kneipp- en Mühlenwanderweg is een themawandeling voor het hele gezin. De route neemt je mee over route vol kruiden en bloemen. Het is niet alleen maar wandelen, want op de speeltoestellen en klimmuur kan onderweg ook gespeeld worden. Verder kom je langs een Kneipp bassin, een molen en broodbakkerij. De route start bij het Türkhaus in Karning en eindigt daar ook weer.

Duur 1,5 uur
Hoogtemeters 201 meter klimmen, 200 meter dalen
Afstand 3,8 km
Ondergrond Deel asfalt, deel onverhard
Niveau
Conditie
Uitzichten

#4. Kneipp Panorama Rundweg Mirnock

De themawandeling Kneipp Panorama Rundweg Mirnock voert langs allerlei bassins, voetenbaden en fonteintjes. Onderweg leer je van alles over goede rek- en strekoefeningen, gezond leven en de bloemen, planten en kruiden die je tegenkomt. Tijd genoeg om tussendoor even tot rust te komen. Tip: je passeert onderweg Alpengasthof Bergfried. Hier kun je terecht voor heerlijke specialiteiten uit Karinthië of een koud drankje.

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 900 meter klimmen, 900 meter dalen
Afstand 12 km
Ondergrond Asfalt en onverharde wegen
Niveau
Conditie
Uitzichten

#5. Millstättersee Höhensteig

Een prachtige meerdaagse wandeltocht rondom de Millstättersee is de Millstättersee Hohensteig, ook wel bekend als Millstättersee Alpine Trail. Deze bijna 200 kilometer lange wandeltocht is in te wandelen in acht etappes. De route is prachtig en trakteert je op uitzichten op onder andere de Gailtaler Alpen, Nationaal Park Hohe Tauern en Nationaal- en Biosphärenpark Nockberge.

Duur 8 etappes (+/- 88 uur in totaal)
Hoogtemeters 12.167 meter klimmen, 12.169 meter dalen
Afstand 196,7 km
Ondergrond Asfalt en onverharde wegen
Niveau
Conditie
Uitzichten

Millstättersee Höhensteig
Tijdens het wandelen van de Millstättersee Höhensteig passeer je uitzichtpunt Granattor (Foto: © Franz Gerdl, Kärnten Werbung)

Heb jij nog tips voor wandelen in- en rond Döbriach? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips