Skip to navigation Skip to main content

Grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Morgins, Zwitserland

9639 - Grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Morgins, Zwitserland

Ben jij of zijn je kids dol op waterglijbanen én bergen? Ga dan deze zomer naar het Zwitserse Morgins, want daar komt de grootste pop-up waterglijbaan van Europa te liggen. Van 28 juli tot en met 6 augustus 2017 kun je over een 500 meter lange opblaasbare waterglijbaan de berg afdalen. Hierbij kun je snelheden tot wel 55 km/u behalen. Koop je voor 1 juni online een ticket, dan kun je tegen een gereduceerde prijs 3 uur lang van de berg glijden.

Op een glijbaan van de skipiste

Pop-up waterglijbanen zie je steeds vaker in de zomer, met name in steden. De glijbaan die in Morgins komt te liggen is uniek in de Alpen. In steden worden de pop-up glijbanen vaak in straten of op pleinen opgebouwd, maar in het Walliser vakantiedorp Morgins wordt de glijbaan op de ‘Piste du Géant’ gelegd, een helling die in de winter skipiste is. Het hoogteverschil van de glijbaan bedraagt 75 meter en er kunnen hierdoor snelheden tot 55 km/u gehaald worden.

Koop je ticket alvast online met korting

Wil jij deze zomer van de berg afglijden in Morgins, boek dan nu vast je ticket online. Een ticket voor ‘Splash Your Mountain Morgins’ kost omgerekend 22 euro en daarvoor kun je 3 uur lang net zo vaak van de glijbaan als je wilt. Je kunt kiezen uit verschillende tijdslots tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Koop je je ticket voor 1 juni via splashyourmountain.com en je profiteert van het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro. Na die datum worden de prijzen aangepast, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Pop-up waterglijbaan in Morgins
Foto: © Splash Waterslides B.V.

Nederlands initiatief in de Zwitserse bergen

‘Splash Your Mountain Morgins’ is een vervolg op de succesformule ‘Splash Nijmegen’, het evenement dat in 2016 georganiseerd is door het jonge Nederlandse bedrijf Splash Waterslides B.V. Voor de totstandkoming van de nieuwe bergeditie heeft de Nijmeegse organisatie haar krachten gebundeld met het lokale evenementenbureau Morgins Young Events.

Nederlands initiatief in de Zwitserse bergen
Foto: © Splash Waterslides B.V.

Kijken, feesten en veiligheid

De pop-up waterglijbaan is niet alleen spectaculair om actief te beleven, het kijken is ook fascinerend. Bovendien zorgen DJ’s voor een gezellige sfeer bij het einde van de baan en worden er enkele afterparties georganiseerd. De organisatie hecht veel waarde aan de veiligheid. De pop-up waterglijbaan voldoet aan strenge veiligheidseisen en ter plaatse is een EHBO-team aanwezig. Deelname geschiedt op eigen risico; de attractie is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten, zwangere vrouwen en kinderen onder de 10 jaar oud.

Over Morgins

Morgins ligt op een hoogte van ongeveer 1300 meter en maakt deel uit van het uitgestrekte zomer- en wintersportgebied ‘Portes du Soleil’, dat deels Frans en deels Zwitsers is. Het Walliser chaletdorp is in de zomermaanden een geliefde wandel- en mountainbikebestemming. Tijdens wandelingen of biketochten in de regio zorgen de Dents-du-Midi en het Mont-Blancmassief voor een indrukwekkend panorama. Morgins ligt op een afstand van ongeveer 920 kilometer van Utrecht en is ook goed bereikbaar per trein en bus.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.