Skip to navigation Skip to main content

Alles over de familievakantie in de Zillertal Arena

9628 - Alles over de familievakantie in de Zillertal Arena

Eén van onze favoriete bestemmingen in Oostenrijk voor families is (natuurlijk) de Zillertal Arena. In deze prachtige regio vind je onder andere de dorpen Zell am Ziller en Gerlos. Dankzij de omliggende bergen en de rivier de Ziller vind je hier een ruim aanbod aan activiteiten. Toch blijft het vaak lastig om een keus te maken uit alle mogelijkheden. Om het voor jullie vakantie wat makkelijker te maken, heb ik een aantal tips op een rijtje gezet over wandelen, bezienswaardigheden, het kinderprogramma en accommodaties.

Wandelen met de kinderen in de Zillertal Arena

Niets is zo avontuurlijk en lonend als de bergen te voet ontdekken. Prachtige uitzichten en bijzondere natuurspektakels wisselen elkaar af op de wandelroutes van de Zillertal Arena. Ga je hier met de kinderen naartoe, dan zijn natuurlijk niet alle paden toegankelijk. Speciaal voor families is de FUNty Wanderpass ontwikkeld, waardoor je makkelijker een keus kunt maken uit alle mogelijkheden. FUNty is de grote, gele mascotte van de regio en her en der kom je hem tegen. De FUNty Wanderpass is een folder met daarin informatie over 12 rondwandelingen, 4 per dorp. Vergeet niet het FUNty kleurboek mee te nemen voor thuis!

Zillertal Arena
Genieten van één van de familiewandelingen (Foto: © Zillertal Arena)

De vier leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin

De Zillertal Arena biedt meerdere leuke bezienswaardigheden en uitjes. Zowel direct in de regio als in de omgeving valt genoeg te ontdekken. Maar, voor gezinnen zijn er een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die wij absoluut aanraden:
#1. Het Sparrenboskasteel: In Zell am Ziller kun je de gondel nemen naar de Rosenalm. Vlak naast dit fijne restaurant vind je het Sparrenboskasteel. Dit is een prachtig houten kasteel met een uitkijktoren van wel 18 meter hoog! Om het kasteel vind je verschillende speeltoestellen.
#2. Adventure playground Zell am Ziller: Bij het dalstation van de 1,5 kilometer lange Arena Coaster, vind je de Adventure playground. Deze speeltuin biedt klimtoestellen, glijbanen, schommels, trampolines en andere uitdagingen.
#3. Klimtuin Gerlos: Net buiten het dorp Gerlos vind je een fantastisch klimpark met 60 stations en 15 ziplines! Na een korte training kun je zelf de uitdaging aangaan op één van de twee parcours.
#4. Goudmijn Zell am Ziller: Bij de Zillertaler Goldschaubergwerk leer je in ongeveer 2 uur alles over de geschiedenis van de goudmijn van de Zillertal Arena. Daarnaast mag je ook nog eens een ritje maken in de Zillertaler Goldexpress (van en naar de parkeerplaats), krijg je een rondleiding door de kaasmakerij en toegang tot het dierenpark tegen een kleine extra vergoeding.

Zillertal Arena
Leuk voor de kinderen: het Sparrenboskasteel (Foto: © Zillertal Arena)

Deelnemen aan de leuke activiteiten van het kinderprogramma

Natuurlijk kun je zelf op avontuur gaan of één van bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken, maar je kunt ook meedoen aan het kinderprogramma! In alle dorpen vind je bij het VVV-kantoor een speciaal programma voor kinderen. De meeste activiteiten zijn zonder papa en mama, maar sommige ook met. In Gerlos zijn er zelfs twee programma’s. Het ‘Familie Nest’ programma is voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar en ‘Teenie Action’ voor stoere tieners van 10 tot 15 jaar. De activiteiten vinden van maandag tot en met vrijdag plaats en zijn in Zell en Gerlos gratis voor degenen met een gästekarte.

Overnachten in speciale familieaccommodaties

In Zell im Zillertal en Gerlos vind je meerdere accommodaties met het speciale ‘Tiroler Familiennester’ keurmerk. Om dit keurmerk in ontvangst te mogen nemen, moeten de accommodaties aan een lange lijst met voorwaarden voldoen. Mocht je met het gezin op vakantie gaan en op zoek zijn naar een hotel in de Zillertal Arena, dan zit je in de Tiroler Familiennester hotels altijd goed! In Gerlos vind je onder andere Ferienanlage Alpenhof, Hotel Gaspingerhof, Hotel Kröller, Hotel Schönruh en Kinderhotel Almhof. In Zell kun je overnachten in het Ferienhotel Jörglerhof en Ferienhotel Sonnenhof. Bekijk hier het aanbod >

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.