Mayrhofen: een actieve vakantiebestemming in het Zillertal

Mayrhofen: een actieve vakantiebestemming in het Zillertal

9 mei 2017

door Florien in Bestemmingen

Gelegen aan het einde van het Zillertal in Tirol, op een hoogte van 630 meter, ligt het dorp Mayrhofen. Het is een bestemming waar je de hele zomer door ontzettend veel activiteiten kunt ondernemen en waar jong en oud zich niet snel zal vervelen. Mayrhofen is een gezellig dorp en biedt een mengeling van de oude, traditionele cultuur en moderniteit. Je vindt er meerdere accommodaties, restaurants en barretjes waar ook ’s avonds meer dan genoeg te beleven is.

Actief vakantie vieren in de natuur

Mayrhofen is een vakantiebestemming voor actievelingen. Het dorp wordt omringd door bergtoppen tot boven de 3000 meter en een prachtige natuur. Het smeltwater zorgt voor snelstromende rivieren waarop watersporten, zoals raften en canyoning mogelijk zijn. In het dorp organiseert men de hele zomer door allerlei activiteiten en vinden er leuke evenementen plaats. De meeste (sportieve) activiteiten vinden plaats in- en rondom de bergen. Je kunt er niet alleen prachtige wandel- en fietstochten maken, maar ook klimmen, paragliden en golfen.

Een wandelvakantie in Mayrhofen

Te voet is er in de omgeving van Mayrhofen veel te ontdekken. Je vindt er honderden kilometers aan paden voor alle niveaus. Van meerdaagse wandeltochten tot themawandelingen en routes voor het hele gezin. Onderweg blijft de natuur van het Zillertal je continu verrassen en verbazen. Geniet van de groene bergweides vol koeien en schapen, schattige stroompjes, verborgen bergmeren en ruige bergtoppen. Rondom Mayrhofen vind je meer dan 100 berghutten en daar lopen diverse wandelingen naartoe. Een goed moment om even te pauzeren en te genieten van de lokale specialiteiten en al het moois om je heen. Klik hier voor een interactieve wandelkaart >

wandelen in mayrhofen
Mayrhofen biedt honderden kilometers aan wandelpaden (Foto: © Dominic Ebenbichler)

Ruim 800 kilometer aan mountainbiketrails en fietspaden

De omgeving van Mayrhofen leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht op twee wielen. Fietsers, mountainbikers en e-bikers vinden in het hele Zillertal ruim 800 kilometer aan paden voor alle niveaus. Van romantische kronkelweggetjes tot uitdagende trails, je komt het allemaal tegen. Met behulp van de interactieve kaart plan je gemakkelijk en snel jouw fietsroutes vanuit Mayrhofen. Tip: vind je het best wel een gedoe om al je materiaal mee te nemen? Je kunt het in Mayrhofen gemakkelijk huren.

fietsen in mayrhofen
Met de fiets zul je je niet snel vervelen! (Foto: © Michael Werlberger)

Een familievakantie in Mayrhofen

Mayrhofen is een bestemming voor het hele gezin. In het hele dorp zijn meerdere locaties te vinden die geschikt zijn voor jong en oud. Zo vind je er onder andere een heerlijk zwembad, een waterspeelplaats en een skatepark. Ook op de berg kom je meerdere leuke speelplaatsen tegen waar de kinderen zich uren kunnen uitleven. Verder zijn er genoeg mogelijkheden voor leuke dagtripjes, zoals een bezoek aan de zuivelfabriek, de vogelshow op 2000 meter hoogte of de grotten van de Hintertuxer Gletscher. De bergmeren en stroompjes zorgen voor voldoende vermaak en bieden verkoeling tijdens een warme dag. Verder biedt Mayrhofen een speciale Via Ferrate voor kinderen en er zijn allerlei leuke familiewandelingen mogelijk.

Een bezoekje aan de Hintertuxer Gletscher

Net voorbij Mayrhofen ligt het plaatsje Hintertux, waar je toegang hebt tot de Hintertuxer Gletscher. Ook als het beneden in het dal ruim 30 graden is, word je bovenop de gletsjer getrakteerd op een dikke laag sneeuw. Met de gondel word je vanaf Hintertux naar een hoogte van 3250 meter gebracht en vanaf daar kan het avontuur beginnen. Op de gletsjer kun je het hele jaar door skiën, maar dat is niet het enige dat je er kunt doen. Zo kun je een bezoek brengen aan het ijspaleis en de hoogste grot van Europa. De kids zullen zich niet alleen vermaken met de zomersneeuw, maar ook in één van de twee speelparken.

Weetjes en tips:

  • Met de Zillertal Activecard heb je van 25 mei tot en met 8 oktober toegang tot 9 bergliften en 6 zwembaden en maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer. Daarnaast geniet je van vele aantrekkelijke kortingen bij partnerbedrijven. Prijzen: volwassenen €63,50 en kinderen €31,50 voor 6 dagen.
  • In het Zillertal vind je ook een leuke Geocoaching tocht. Je bent in totaal ongeveer 2 uur onderweg en de route is leuk voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars.
  • Je kunt in Mayrhofen ook skiën. Het dorp is onderdeel van skigebied Ski Zillertal 3000 en biedt meer dan 200 kilometer aan pistes.

berghut mayrhofen
Er valt ontzettend veel te zien in de omgeving (Foto: © Naturpark Zillertal)

Heb jij Mayrhofen wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips