De Ortler Mountain Challenge voor ALS

De Ortler Mountain Challenge voor ALS

17 februari 2018

door Yvonne in Nieuws

Jaarlijks vindt het evenement de OMC voor ALS plaats. Wat dit is? De 'Ortler Mountain Challenge' natuurlijk! Dit evenement vindt plaats in juli in Zuid-Tirol, Italië. De 3900 meter hoge Ortler vormt het toneel voor maar liefst 7 bijzondere uitdagingen. De Ortler Mountain Challenge wordt georganiseerd door 'Een hart voor ALS'. Het doel van dit evenement is het verhogen van de bekendheid van ALS en het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Zou jij mee willen doen of een steentje bij willen dragen? Lees hieronder verder.

Over de Ortler

Het prachtige bergmassief is niet alleen een bezoekje waard vanwege de OMC, maar ook omdat het gewoon een bijzondere omgeving is. De Ortler is de hoogste berg van Zuid-Tirol en ligt in het Stelvio Nationaal Park. Deze imposante berg biedt een onvergetelijke en uitdagende bestemming voor een échte bergvakantie. Wandelen, mountainbiken, klimmen, zomerskiën en nog veel meer is hier mogelijk. Een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de Ortler is het Italiaanse dorp Sulden am Ortler. Een rustige en bescheiden bestemming, met typische Zuid-Tiroler huizen, een kerkje en een meer.

De Ortler Mountain Challenge

Een aantal jaar geleden besloot Benny De Baets vanuit basis Sulden am Ortler een internationaal sportief liefdadigheidsevenement te gaan organiseren voor ALS. Nu, een aantal jaren verder, vindt het evenement elk jaar plaats. In 2018 kun je meedoen op 12, 13 en 14 juli. Het evenement bestaat uit 7 'challenges': 3 fietsritten en 4 loopafstanden (waaronder een echte bergmarathon). Je kunt zelf kiezen of je één, twee of drie uitdagingen aangaat. Naast deze uitdagingen kun je ook meedoen aan randactiviteiten als wandelen, een yogales volgen of het Reinhold Messner Museum bezoeken. Elke uitdaging kost € 50,- voor deelname, behalve de Ortler Marathon. Voor deze uitdaging betaal je € 65,- deelname kosten. Inschrijven doe je via deze pagina .

Fiets mee tijdens de Ortler Mountain Challenge
Deelnemers aan de fietsroute in 2016 (Foto: © Flickr, cc 2.0, Ortler Mountain Challenge)

Uitdaging 1, fietsen, Stelvio Cycling Challenge

De eerste uitdaging vindt plaats op donderdag 12 juli en is geschikt voor getrainde fietsers. Deze uitdaging is de legendarische klim uit de Giro d'Italia! In totaal is de route 22,8 kilometer lang en je overbrugt ruimt 1800 hoogtemeters. Daarnaast vindt er een opwarmingsrit plaats van Sulden naar Prato allo Stelvio.

Uitdaging 2, fietsen, Umbrail & Ofenpass

De tweede (pittige) uitdaging vindt plaats op vrijdag 13 juli. Tijdens deze flinke fietstocht van 127 kilometer fiets je door Italië en Zwitserland. Geen route voor ongeoefende fietsers! Geniet van het adembenemende landschap en de ruige bergen. In totaal klim en daal je ruim 4000 hoogtemeters.
20170708_105912

Uitdaging 3, fietsen, Reschensee

Waarbij de vorige uitdaging op de fiets er niet eentje was voor alle niveau's, kan elke fietser terecht bij deze uitdaging. Het gemoedelijke parcours begint in Prato. Via enkele dorpjes en langs het stuwmeer fiets je naar Reschen waar een adembenemend uitzicht op de vallei je te wachten staat. In totaal overbrug je zo'n 880 hoogtemeters, verdeeld over 65 kilometer.

Uitdaging 4, trailrunning, Ortler Marathon

Tijdens deze marathon, op zaterdag 14 juli, verzet je bergen! De Ortler Marathon is 43 kilometer lang en je stijgt en daalt maar liefst 3400 meter. De start is pittig, hier klim je maar liefst van 1900 tot 2800 meter over een afstand van 5,5 kilometer. Gelukkig is dit aan het begin van de route, waardoor je het 'ergste' meteen hebt gehad. Daarna ren je door de natuur, over een gletsjer en van hut tot hut.

Uitdagingen 4 t/m 7, trailrunning, gedeelte Ortler Marathon

Een marathon is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het (gelukkig) ook mogelijk om een deel van het parcours te rennen. Op zaterdag 14 juli ren je tijdens de Ortler Gran Ronda zo'n 35 kilometer en met de Ortler Ronda Classic Half Marathon ongeveer 23 kilometer. De kortste versie is de Ortler Panoramic, waarbij de wedstrijd start met een ritje in de gondellift! Daarna leg je nog zo'n 12,5 kilometer af.

Steun een deelnemer!

Zou jij graag een steentje bij willen dragen maar kan of wil je niet meedoen aan de OMC? Geen probleem. Via deze pagina kun je namelijk één van de deelnemers sponsoren.

Zomervakantie tips