Millstättersee: beleef een onvergetelijke vakantie

Millstättersee: beleef een onvergetelijke vakantie

21 februari 2017

door Yvonne in Algemeen

De zuidelijkste provincie van Oostenrijk is Karinthië, een provincie die met name bekend staat om de vele prachtige meren. Eén van deze prachtige meren is natuurlijk de Millstättersee. Via de A10 (bij Salzburg) rijd je hier in één streep naartoe. De Millstättersee is al tientallen jaren een populaire bestemming. Zowel in, op als rondom het meer kun je veel beleven en de natuur is prachtig.

Millstättersee: leuke activiteiten in en op het water

Met een lengte van 12 kilometer en een breedte van 1,5 kilometer is de Millstättersee het op één na grootste meer van Karinthië. Wat het meer met name een fijne vakantiebestemming maakt, is het helder blauwe water dat in de zomer wel 24 graden kan worden, heerlijk! Her en der kun je ontspannen op één van de twaalf openbare stranden. Veel campings aan het meer hebben een eigen strand. Een aantal leuke activiteiten die je hier kunt doen zijn waterskiën, wakeboarden, zeilen, surfen, suppen, kanoën, kajaken, roeien en op een banaan of tube achter een boot hangen. Wil je graag vissen? Al voor €25,- heb je een vergunning voor een dag.

De 8 dorpen om de Millstättersee

Natuurlijk ligt er aan de Millstättersee een dorp met een vergelijkbare naam: Millstatt am See. Dit dorp ligt centraal aan de noordkant van het meer en is een mengelmoes van bijzondere stijlen en culturen. Het dorpje heeft zo’n 4600 inwoners en ligt op 600 meter hoogte. Een bezienswaardigheid in Millstatt is het Kärnten Badehaus, de oudste spa & wellness van Karinthië. De twee andere grootste dorpen zijn Dobriach en Seeboden. Dobriach ligt aan de oostkant van het meer en heeft 6000 inwoners. Hier vind je een aantal campings en er beginnen een aantal fiets- en wandelpaden. Seeboden ligt aan de westkust en heeft iets meer inwoners dan Dobriach. Seeboden wordt ook wel de ‘deur naar de Millstättersee’ genoemd. De andere dorpen zijn Spittal an der Drau, Baldramsdorf, Ferndorf, Fresach en Lendorf.

Wandelen om de Millstättersee

Zoals bijna overal in de natuur kun je ook in de omgeving van de Millstättersee wandelen. Direct om het meer liggen een aantal wandelpaden. De twee langste en bekendste paden in de buurt zijn de Alpe-Adria-Trail en de Millstättersee Alpine Trail. De Alpe-Adria-Trail is niet zomaar een wandeling, het is een tocht van wel 750 kilometer lang! Lees hier meer over het deel van de route dat in Karinthië ligt. De Millstättersee Alpine Trail is een wandelroute om het meer heen. De hoogtemeters liggen tussen de 200 en 2600 meter en de route is zo’n 200 kilometer lang. Andere wandelmogelijkheden vind je bijvoorbeeld in Biosferenpark Nockberge.

Met de kinderen naar de Millstättersee

Dankzij de vele leuke activiteiten op-, in- en om de Millstättersee is deze locatie erg leuk voor een vakantie met de kinderen. Wil je graag kamperen met de kinderen? Bekijk hier een overzicht van de leukste campings. Een aantal leuke tips:

  • Bezoek het Granatium in Radenthein. Hier kun je met de kinderen op zoek gaan naar de mooiste edelstenen.
  • Is het slecht weer? Ga dan naar Sagamundo, ‘het huis van de verhalen’, in Dobriach. Beleef hier met de kinderen op interactieve wijze bijzondere sprookjes en verhalen.
  • Boek een echte schattenjacht op een piratenschip, bij het toerisme bureau in Seeboden. Een spannend avontuur voor kinderen ouder dan 6 jaar.

Familie millstattersee
Plezier met het hele gezin (Foto: © Kärnten Werbung, Edward Gröger)

Wist je dat:

  • In Seeboden kun je Kasteel Sommeregg bezoeken. Hier kun je niet alleen het kasteel bewonderen, maar ook een bezoekje brengen aan het martelmuseum of aan de ridderspelen.
  • Met de Millstättersee inclusief kaart kun je genieten van vele voordelen en kortingen op accommodaties, restaurants en activiteiten.
  • Rondom het meer kun je verschillende musea bezoeken, zoals het Millstätter Stiftmuseum, Bonsaimuseum en Handwerkmuseum.

Zomervakantie tips