Citytrip en e-biken in het Alpbachtal

Citytrip en e-biken in het Alpbachtal

11 februari 2017

door Yvonne in Reisverslagen

Alpbachtal, in juli bezocht ik dit fijne dal met mijn moeder. Eerder kon je al lezen over de bijzondere waterwereld van het Alpbachtal en over ons wandelavontuur. Naast het bezoeken van een kloof en wandelen in de bergen valt er natuurlijk nog veel meer te doen! Tijdens onze laatste dag besloten wij om in de ochtend naar het eind van het dal te e-biken. Later bezochten we nog het dorpje Rattenberg, aan het begin van het dal.

E-bike huren in Alpbachtal

Vanuit ons hotel gaan we met de auto naar Inneralpbach, waar we parkeren bij Kinderhotel Galtenberg (absoluut een tip voor families!). Naast het hotel zit een fietsverhuur, waar we e-bikes huren. In het Alpbachtal kun je op meerdere plekken een e-bike huren. Een halve dag kost gemiddeld €10,- en een hele dag €20,-. Ik had al een keertje eerder had ge-ebiket, maar voor mijn moeder was het de eerste keer, spannend! ’s Ochtends tijdens het ontbijt zei ik nog vol overtuiging dat ze vast een instructie zou krijgen bij de fietsverhuur. Maar, zoals dat wel vaker gebeurt bij winkels en verhuren, sta je voordat je het doorhebt alweer buiten zonder uitleg. Beginnersfout! Tip voor degenen die gaan e-biken, geef even aan dat het de eerste keer is en of ze vraag of ze je uitleg kunnen geven.

En dit zijn ze dan: onze e-bikes!

En we gaan!

Vanaf de fietsverhuur nemen we de MTB-Route 306 naar de Farmkehralm. De route is in totaal zo’n 8 kilometer lang en begint op ongeveer 1000 hoogtemeter. In het begin fietsen we nog door het dorp, we proberen de e-bike een beetje uit, het is relatief vlak en alles gaat lekker. Dit is een makkie denken we! Onderweg komen we nog een aantal koeien tegen, een kabbelend riviertje en we rijden door het bos. Na een aantal kilometer fietsen worden we echter wel steeds stiller. Het eind is nog behoorlijk pittig! En blij dat we zijn met de e-bikes. Even voor de duidelijkheid, de héle route fiets je omhoog, heftig! Op het laatst zitten er een aantal pittige stukken tussen. Maar, zoals meestal in de bergen, worden we beloond voor het harde werken.

MTB-Route 306, een prachtige afwisselende tocht

De Farmkeralm bereikt

Op 1775 meter zijn we dan eindelijk bij het eindpunt: de Farmkeralm! Rood, bezweet en warm zijn we blij dat we er zijn. Één ding zijn we het over eens, de e-bike is een fijne uitvinding! De Farmkeralm is zoals je van een berghut verwacht: klein en knus. We genieten hier van het prachtige uitzicht, koude water en een bord eten. Op de achtergrond kabbelt een stroompje, druppelt een fonteintje en horen we de koeienbellen. Nadat we weer helemaal tot rust zijn gekomen fietsen we weer naar beneden. Of nja, ‘fietsen’, suizen kan ik beter zeggen! We stappen op de fiets en voor we het door hebben zijn we weer beneden.

De Farmkeralm

Toch nog even een bezoekje aan Rattenberg

Wij verblijven in het dorpje Reith im Alpbachtal. Wanneer je het dal uitrijdt ga je via Brixlegg en over de Inn de snelweg op. Voordat we de snelweg op gaan besluiten we nog even om een bezoekje te brengen aan het kleinste stadje van Oostenrijk: Rattenberg. Dit stadje heeft slechts 400 inwoners en een kleurrijke middeleeuwse voetgangerszone. Rattenberg staat vooral bekend om de vele glasbedrijven, glasblazers en glaswinkels die je hier vindt. Een must wanneer je in Rattenberg bent: zelf glasblazen! Wij nemen een kijkje bij Kisslinger Kirstall-Glas en we gaan zelf ook glas blazen!

Rattenberg
Het kleurrijke centrum van Rattenberg (helaas in de regen)!

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door:
- Alpbachtal Seenland Tourismus
- Hotel Pirchner Hof****

Zomervakantie tips