Skip to navigation Skip to main content

6 hotelbedden direct onder de sterrenhemel

7640 - 6 hotelbedden direct onder de sterrenhemel

Een hotelkamer zonder dak en wanden, direct onder de vrije sterrenhemel. Het ‘nul sterren hotel’ van de innovatieve Zwitserse kunstenaars Frank en Patrik Riklin oogstte afgelopen zomer veel lof – en viel bij veel outdoorliefhebbers in de smaak. De hele zomer zat deze bijzondere ‘hotelkamer’ volgeboekt. Indebergen heeft uitgezocht waar je in de Alpen nog meer in een ‘miljoensterren hotel’ met uitzicht op de hemel kunt overnachten.

#1. Nulsterren hotel (Safiental, Zwitserland)

Slapen onder de sterren, niet op een matje en in een slaapzak, maar in een luxe tweepersoons bed met privé butler. Het opnieuw geopende ‘nul sterren hotel’ van de broers Riklin maakt het mogelijk. In de Zwitserse Alpen – het Safiental in Graubünden om precies te zijn - kun je voor 250 CHF een nachtje onder de sterren slapen. En wat als het slecht weer is? Dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd.

#2. Ochys Waldfreizeitpark (Niederkreuzstetten, Oostenrijk)

Comfort, maar toch het idee dicht bij de natuur te zijn. Ochys Waldfreizeitpark beschikt over prachtige houten boomhutten met een glazen dak. Deze accommodatie brengt de sterrenhemel en de boomtoppen in je slaapkamer. Dromen onder de bomen!

#3. Attrap'Rêves (Provence, Frankrijk)

Deze droom spat zeker niet uiteen als een luchtbel! De bubbles van Attrap'Rêves zijn gemaakt van gerecyclede materialen, die robuust én doorzichtig zijn. Op vijf plekken in de Provence, waaronder in natuurpark Verdon, kan zo’n bijzondere accommodatie gehuurd worden. Ieder bubble beschikt over een eigen douche en toilet.

#4. Duizendsterren hotel (Nennigkofen, Zwitserland)

Slapen te midden van een maisveld doe je niet vanwege de luxe of exclusiviteit. Een bijzondere ervaring is het wel om in het Cornfield Openair-Hotel Nennigkofen te overnachten. De bedden die opgemaakt zijn met stro liggen midden in het maisveld en in totaal zijn er 16 ‘kamers’. Ook zijn er faciliteiten als sanitair en een plek voor een kampvuur.

#5. Almdorf Seinerzeit (Patergassen, Oostenrijk)

Het Almdorf Seinerzeit op de Fellacheralm in de Karinthische Nockbergen combineert de rust van een berghut met de luxe van een chalet. Een van de mooiste plekken van dit vakantiedorp is de Hochzeiterhütte – een intieme boomhut met ophaalbrug. Je slaapt niet direct onder de sterrenhemel, maar het komt er heel dichtbij!

#6. Seilpark Böhmerwald (Ulrichsberg, Oostenrijk)

In het hoogste klimpark van Oberösterreich kun je niet alleen klimmen, maar ook overnachten in de top van een boom. Voel je één met de natuur, geniet van de frisse lucht en kijk naar de sterren terwijl je in je bed ligt op een hoogte van 5 meter in de lucht hangt.

#7. Sport Resort Lindenhof (Naturns, Italië)

Gaat slapen in de vrije natuur je net iets te ver en hecht je waarde aan comfort en luxe? Het Sport Resort Lindenhof in Naturns in Zuid-Tirol biedt uitkomst. Hier kun je overnachten in een heerlijke hotelkamer die de mogelijkheid biedt om het bed naar buiten te rollen. Je hoeft alleen de balkondeuren te openen om een nachtje onder de sterrenhemel te slapen.

Heb jij wel eens onder de sterrenhemel geslapen? Laat een reactie achter!

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.