Skip to navigation Skip to main content

Savoie Mont Blanc aan de culinaire top

7256 - Savoie Mont Blanc aan de culinaire top

In 2016 dragen 34 restaurants in de Savoie Mont Blanc tenminste één Michelinster. Deze zomer kunnen foodies hun hart dan ook ophalen tijdens een culinaire vakantie in de Franse regio. Van dineren bij sterrenrestaurants zoals L’Esquisse in Annecy, tot het genieten van een detox-menu in een bijzonder eettentje. Voor elke smaak een culinaire verrassing.

Culinaire pareltjes

De restaurants 1920 in Megève en L’Esquisse in Annecy dragen in 2016 respectievelijk één en twee Michelinsterren. In de keuken van 1920 in Megève worden typische Franse gerechten op hoog niveau bereid en geserveerd in een elegante en stijlvolle entourage. Chef Julien Gatillon legt bij de bereiding van zijn gerechten de nadruk op seizoensproducten vers van het land, uit de zee of het bos. In het hart van de pittoreske stad Annecy worden ook bij L’Esquisse culinaire hoogstandjes gepresenteerd. In een huiselijke sfeer tovert chef Stephane Dattrino de mooiste gerechten op tafel. De 38-jarige Dattrinio kreeg dit jaar zijn eerste Michelinster.

Culinaire pareltjes
Foto: © Savoie Mont Blanc / Haase

Nieuwe toppers

Nieuwe restaurants en must-try’s in de regio zijn Le Cassoton in Rumilly, L’Héliantis in Grand-Bornand, Le Coeur de Vall in Peisey-Vallandry en La Cantine in Chambéry. Hier vind je alle sterrenrestaurants van de Savoie Mont Blanc >

De Savoie Mont Blanc keuken

Uiteraard behoren bekende gerechten als kaasfondue en de Tartiflette, een recept voor gegratineerde aardappelen, bij de streekgerechten van de Franse Alpen. Maar er is meer. Zo vormen lokale producten als Perche (een vissoort uit Lac Léman, het meer van Genève) en Tomme Savoie kaas, de basis voor gerechten uit de regio. Een echte aanrader? Het gerecht “Pays Sauvage” op de kaart van Châlet de Paccaly in La Clusaz. Liever de dag al vroeg beginnen een culinaire verrassing? Dan is er het bewuste en zeer gezonde ontbijt van Le Tremplin in Morzine.

De Savoie Mont Blanc keuken
Foto: © Savoie Mont Blanc / Lansard
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.