Duitse regio Thüringen online op Indebergen

Duitse regio Thüringen online op Indebergen

12 november 2015

door Thijs in Algemeen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie bij de Oosterburen. Duitsland is een veelzijdig land en heeft iedere vakantieganger wel iets te bieden. Cultuur, natuur en avontuur; op ieder gebied valt er genoeg te ontdekken. Een regio waar dit zeker voor geldt is Thüringen. Thüringen staat te boek als het groene hart van Duitsland en barst van de toeristische attracties. Sinds kort staat Thüringen online op Indebergen en kun je bij ons meer informatie vinden over dit prachtige gebied.

Het groene hart van Duitsland

Uitgestrekte (oer)bossen, heuvellandschappen, meanderende rivieren, aan natuur geen gebrek in Thüringen. Niet voor niks heeft deze regio de bijnaam ‘Het groene hart van Duitsland’ gekregen. Liefhebbers van natuur komen hier volledig aan hun trekken. Kriskras door Thüringen lopen tal van wandelroutes die geschikt zijn voor ieder niveau. Ervaren wandelaars wagen zich aan de beroemde Rennsteig die over diverse bergkammen loopt en een totale lengte van 169,3 kilometer heeft. Thüringen is rijk aan diverse natuurparken waar bijzondere dieren zoals de wilde kat voorkomen.

Thüringen: 6 nieuwe bestemmingen

Zes bestemmingen in Thüringen staan inmiddels online op Indebergen. Schmalkalden ligt in het zuiden van het Thüringer Wald en heeft een authentiek centrum met vakwerkhuizen. Oberhof geniet internationale bekendheid vanwege de world cups biathlon die hier in de winter worden georganiseerd. Bad Langensalza ligt aan de rand van het Nationaal Park Hainich en staat te boek als ‘kuurstad’. Aan cultuur geen gebrek in Bad Frankenhausen met diverse musea en de scheef staande kerk. Mühlhausen springt in het oog vanwege de imposante stadsmuur en de prachtige kathedraal. Meest populaire bestemming is misschien wel Eisenach, jaarlijks komen talloze mensen naar deze plaats om de befaamde Wartburg te bezoeken.

Wat kun je in Thüringen doen?

Thüringen leent zich voor ieder type vakantie. Je kunt hier volledig tot rust komen en genieten van wellness, maar ook voor een actieve vakantie zit je in Thüringen goed. Met name wandelaars vinden hier onbeperkte mogelijkheden. Er zijn meer dan 22 gecertificeerde wandelpaden die stuk voor stuk goed worden onderhouden. Cultuur is te vinden in de vorm van talloze kastelen, paleizen en burchten. Met je familie op vakantie in Thüringen? Het Zoopark in Erfurt, het boomkroonpad en het Extoarium zijn stuk voor stuk uitstapjes die het bij (jonge) kinderen goed doen. Het veelzijdige karakter van Thüringen maakt dat iedereen zich hier vermaakt.

UNESCO Werelderfgoed in Thüringen

Ook UNESCO is de schoonheid van Thüringen niet ontgaan. Zo is onder meer het Nationaal Park Hainich onderscheiden als Werelderfgoed. Dit park is het grootste loofbosgebied van Duitsland en kent een enorme verscheidenheid aan flora & fauna. Ook het Weimar ademt Werelderfgoed. De culturele hoofdstad van 1999 beschikt over maar liefst zestien objecten die deel uitmaken van de UNESCO lijst. De eerder genoemde Wartburg is een van de best behouden middeleeuwse burchten van Duitsland. Hier vertaalde Martin Luther het Nieuwe Testament en werd Richard Wagner geïnspireerd voor zijn opera ‘Tannhäuser’.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Thüringen >>

Zomervakantie tips