Skip to navigation Skip to main content

Muottas Muragl: het mooiste uitzicht van Engadin

6648 - Muottas Muragl: het mooiste uitzicht van Engadin

Muottas Muragl is de naam van een 2453 meter hoge berg vlakbij St. Moritz in Zwitserland. Vanaf de berg heb je een waanzinnig uitzicht over de vallei en meren van St. Moritz en Silvaplana, maar ook op de Bernina bergketen met haar eeuwige sneeuw. Je bereikt Muottas Muragl gemakkelijk met het bergtreintje. En wil je jezelf en je lief helemaal verwennen, reserveer dan een diner of boek een nachtje een kamer in het Romantikhotel dat op de top van de berg ligt. We brachten een bezoekje aan deze berg tijdens onze Grand Tour of Switzerland.

Met de bergtrein naar Muottas Muragl

Muottas Muragl is één van de highlights van de Grand Tour of Switzerland en dat is niet voor niets. We stappen op dinsdagochtend om 11.45 uur in het treintje omhoog (deze vertrekt elk half uur) en zijn duidelijk niet de enigen. De Muottas Muragl is populair bij wandelaars, natuurliefhebbers en mensen die lekker boven gaan eten en genieten van het uitzicht. Eerlijk is eerlijk; goedkoop is een ritje niet (retour CHF 33,90, enkel CHF 24,60), maar het is het meer dan waard. Wat een uitzicht biedt deze berg. We zien het al vanuit de bergtrein: waanzinnig!

Wat een uitzicht!

Eenmaal boven blijven we op het uitzichtplateau staan. Het is een dag met wolken en hier en daar wat blauwe lucht. Dat maakt het uitzicht des te spectaculairder. Voor ons zien we St. Moritz en de meren en daarachter Silvaplana met het gelijknamige meer. Links ligt Pontresina en daarachter de besneeuwde bergen van Bernina. Omdat we niet zoveel tijd hebben lopen we een klein rondje bij het bergstation. Er zijn hier diverse korte en langere wandelingen uitgezet voor elk niveau. Er zijn diverse uitzichtspunten die tevens uitleg geven over de bergen waar je naar kijkt.

Muottas Muragl
Muottas Muragl: rechts zie je Celerina, St. Moritz en achteraan Silvaplana

Bernina
Uitzicht op de eeuwige sneeuw van de Bernina bergketen

Romantikhotel Muottas Muragl

In het Romantikhotel Muottas Muragl krijgen we een korte rondleiding. Dit hotel komt met stip binnen in ons ‘daar-wil-ik-zeker-nog-een-keer-slapen-lijstje’. Het kleinschalige hotel is volledig gerenoveerd en beschikt over mooie designkamers. Je kunt kiezen voor ruime kamers met eigen terras en uitzicht op het dal, of kleine kamers met bergzicht. Vanaf CHF 141,- per kamer per nacht kun je hier logeren. Een prima prijs voor dit bijzondere plekje in Zwitserland. Uiteraard kun je ook eten op Muottas Muragl. Er is een buffetrestaurant en een á la carte restaurant dat ’s avonds ook geopend is. Je kunt om 23.00 uur nog met het treintje naar beneden na je diner.

Romantikhotel Muottas Muragl
Romantikhotel Muottas Muragl ligt direct bij het bergstation van het treintje

Romantikhotel Muottas Muragl
Romantikhotel Muottas Muragl beschikt over prachtige moderne designkamers

We komen zeker terug

Helaas hebben we weinig tijd om lang te genieten op Muottas Muragl. We drinken een kopje thee in het restaurant en kijken dromerig naar buiten; wat is dit mooi! Om 13.15 uur nemen we de trein terug naar beneden, omdat we verder gaan met onze Grand Tour of Switzerland. Maar we komen zeker een keer terug! Misschien ook wel in de winter, dan kun je hier naar beneden rodelen.

We komen zeker terug
Zowel binnen als buiten kun je onder het genot van een hapje of drankje genieten van het uitzicht
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.