Champex Lac, een verborgen pareltje

Champex Lac, een verborgen pareltje

17 juli 2015

door Maarten in Familie/kinderen

Champex tikt voor mij denk ik toch wel de top tien van favoriete, verborgen plekjes aan. Voor de meeste lezers vast en zeker een onbekende plek, voor mij een prachtig pareltje waar men veel meer mee had kunnen doen. Champex Lac is gelegen in het Franstalige deel van Zwitserland, niet ver van Verbier, Martigny en de Frans/Italiaanse grens. In de winter kan je skiën en in de zomer stap je op je Paddle board voor een toertje du Lac.

De naam Champex Lac zegt het al, in dit dorp draait het om het prachtige bergmeer. Het is één van de mooiere plekjes in Wallis en nog redelijk rustig qua toerisme. Het dorp ligt op een hoogte van 1.500 meter en biedt een klein, maar uitdagend skigebied en ongekende wandel- en fietsmogelijkheden in de zomer.

Champex Lac

Winter: off-piste paradijsje

Champex-Lac staat vooral bij off piste skiërs hoog op het verlanglijstje geschreven. Het is een klein, rustig skigebied met ongekende mogelijkheden in de omliggende bossen. Voor families is het door de uitdaging wellicht iets minder geschikt, maar er is gelukkig wel een beginnerspiste aanwezig.

Zomer: actief op en rond het meer

De zomer trekt vermoedelijk meer toeristen dan de winter. In het weekend is het redelijk druk rondom het meer, waar Zwitserse gezinnen een rondje wandelen en rustig bijkletsen. Bij een goede temperatuur is het ongekend genieten op het water van Champex Lac. Er zijn waterfietsen, kayaks en paddle boards te huur. Voor de wandelaars en mountainbikers onder ons is Champex-Lac een waar paradijs.

Champex Lac

Het bergdorpje ligt op een kleine 30 minuten rijden van Martigny. Door de verborgen ligging is het over het algemeen een rustig dorp, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en uit kunt rusten op één van de terrassen aan het meer.

Zomervakantie tips