Skip to navigation Skip to main content

Livigno deze zomer het mekka voor mountainbikers

6544 - Livigno deze zomer het mekka voor mountainbikers

Livigno is deze zomer ‘the place to be’ voor bikers. Met de beste infrastructuur voor fietsers in alle disciplines, van e-bike en downhill tot freeride en families routes, zijn de mogelijkheden oneindig. Nieuw deze zomer is een 130 meter lange pumptrack fietscrossbaan in het centrum van Livigno. Op dit parcours verbeteren de allerkleinsten hun vaardigheden. Wie alle ‘skills’ al onder de knie heeft, kiest een van de vijf kabelbanen om samen met de fiets omhoog te gaan.

Bike Skill Center Livigno

Met twee bike terreinen, een Bike Skill Center en uitgebreide service voor mountainbikers is Livigno dé plek om deze zomer naar toe te gaan. In het dorp heeft het Bike Skill Center een 130 meter lange pumptrack gebouwd waar de kleine bike liefhebbers hun rijtechnieken kunnen verbeteren. Of ze gaan op pad met ervaren instructeurs om allerlei parcours te trotseren. Een dagkaart voor het Bike Skill Center kost EUR 8,- en is gratis voor iedereen die verblijft in een van de bike hotels of appartementen.

Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000

De twee bike terreinen, Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000, in de bergen van Livigno, bieden een breed scala aan talloze, goed onderhouden routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes. In het Mottolino Bike Park is ook een jump area gevestigd waar freeriders hun nieuwste flips en spins tonen. Verderop in het bos vinden fietsers uitdaging in het North Shore area met ‘KAT-walks, hangbruggen en kronkelende trappen. Voor wie nog wat lange een truc wil oefenen, is de Big Air Bag de perfecte plek.

Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000

Trail-architectuur

Aan de andere kant van Livigno, staat je een heel ander avontuur te wachten. Vanaf 11 juli opent Mountain Park Carosello 3000 haar paden. Je vindt hier geen steile of ruwe tracks, maar eindeloze routes door het berglandschap. De routes zijn ontworpen en aangelegd in samenwerking met de Duitse MTB legende Hans ‘No Way’ Rey en met een van de eerste en beste Duitse mountainbikers en ‘trail-architect’ Diddie Schneider. De trail ‘Coast to Coast’ verbindt de toppen van Carosello 3000 met de kabelbaan in het centrum van Livigno. De andere trail, die start bij de ‘Roller coaster’ trail, is een vier kilometer lange route met meer ‘fun’-factor.

Klik hier voor meer informatie over Livigno >>

Komend weekend zit Indebergen redacteur Yvonne in Livigno en lees je meer over deze veelzijdige bestemming.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.