Skip to navigation Skip to main content

Nieuw in de Tiroolse bergzomer 2015 deel I

6290 - Nieuw in de Tiroolse bergzomer 2015 deel I

Na de verbouwingswerken gaan de deuren van Kristalwereld van Swarovksi in de lente van 2015 weer open. Bovendien kun je nu langs de nieuwe 'Solewanderweg' (de zoutbronwandelweg) de bewogen geschiedenis van een zoutmijn ontdekken. Tot grote vreugde van de wandelaars kent ook de Kaiserlift bij Kufstein in 2015 een wederopstanding, terwijl 'downhillers' in Sölden zich kunnen verheugen op een nieuwe route.

De kristalwereld van Swarovski Wattens: Schitterende heropening

In de regio Hall-Wattens biedt de Kristalwereld Swarovski sinds 20 jaar een glinsterende ervaring. Met de heropening in mei 2015 viert Swarovski de tot nog toe grootste uitbreiding van de kristallijne wereld. Internationaal gerenommeerde kunstenaars en architecten hebben rond de 'reus' een unieke kunstinstallatie op een oppervlakte van 7,5 ha gecreëerd. Bezoekers zijn razend enthousiast over het nieuwe restaurant, een speeltoren met vier niveaus, een spellandschap en een nieuw entreegebouw. Ook de shop van de Kristalwereld straalt in een nieuwe glans. Bovendien zullen vanaf de lente meer dan 600.000 kristallen in een 1.400 vierkante meter grote wolk boven het zwarte spiegelwater zweven.

Solewanderweg' in het Halldal: historisch zoutpad

De zoutontginning drukt zijn stempel op de geschiedenis en cultuur van de stad Hall en de regio Hall-Wattens. Tussen 1244 en 1967 werd de kostbare specerij in lange houten pijpen van het Halldal naar de stad vervoerd. Vanaf september kun je een deel van deze weg volgen. In twaalf stations langs de historische zoutbronwandelweg, worden niet alleen grafische documenten van de afgelopen eeuwen tentoongesteld, maar kunt je ook meer leren over de geschiedenis van de zoutwinning. De weg loopt over zeven kilometer vanaf de ingang van het Halldal tot König-Max-Stollen, die al in het jaar 1492 door mijnwerkers werd gebouwd. De weg leidt naar de Bergerkapel, de Ladhut, de waterwinning en de steile Bettelwurfeck.

Solewanderweg" (zoutbronwandelweg) in het Halldal

Prime Line Trail in Sölden: downhill uitdaging

Downhillers zijn op zoek naar een luchtstroom en een snelheidsroes. Vanaf 20 juni 2015 kunnen ze dat voortaan vinden op de nieuwe zes kilometer lange Prime Line Trail in Sölden die start bij het middenstation van de Gaislachkogelbahn. De steile curven en bronnen van dit pad zijn zo aangelegd, dat elke geoefende biker ongetwijfeld plezier zal beleven aan de afdaling. Op 20 juni 2015 wordt de 'Trail' officieel geopend, met lifttickets voor de helft van de prijs en gidsen die gratis tonen waar de weg je brengt.

Kaiserbahn in Kufstein: zetellift in het wandelparadijs

In de winter wordt het water van het waterbekken Hög bij Serfaus gebruikt voor de aanmaak van sneeuw. Vanaf juni 2015 wordt het voor de zomer omgetoverd tot zwemparadijs. Langs dit bekken vind je speelstations voor kinderen, vlonders en de verhuur van waterfietsen en roeiboten. Honger en dorst worden gestild in het restaurant Seealm Hög en ouders kunnen zich daar ontspannen op het zonneterras met zicht op de bergen. Direct naast het restaurant, op een hoogte van 1.820 meter, trekt een coaster met de naam 'Scheisenfeger' zijn gasten omhoog naar de Alpkopf en 'veegt' vervolgens mee met hen over een afstand van 1,6 kilometer terug naar het belevenispark.

Meer informatie over een zomervakantie in Tirol >>

Prime Line Trail in Sölden / Kaiserbahn in Kufstein
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.