Davos: 10 tips voor de zomer

Davos: 10 tips voor de zomer

20 januari 2016

door Miranda in Reisverslagen

Davos is een heerlijke en afwisselende bestemming voor een zomervakantie. Indebergen.nl was afgelopen zomer een aantal dagen in Davos en we hebben een tiental tips voor je op een rijtje gezet.

1. Eekhoorntjes voeren

Langs het wandelpad van Thomas Mann richting de Schatzalp zie je op diverse plekken bordjes staan. Hier kun je eekhoorntjes voeren. Ze heten allemaal “Hansi”. Roep ze en ze komen, echt waar! Ze houden vooral van nootjes, maar lusten ook graag gedroogde vruchten.

eekhoorn voeren

2. De Schatzalp

Ga terug in de tijd. Op de Schatzalp verbleven mensen vroeger soms jarenlang in de hoop te genezen van TBC. Vandaag de dag is het een hotel. Drink een kop koffie op het terras in de zon of blijf er een nachtje slapen.

3. Ritje met de Rhätische Bahn

Een treinreis met een van de rode treinen van de Rhätische Bahn is een geweldige belevenis. Geniet van de bochten en droom weg bij het landschap.

Ritje met de Rhätische Bahn

4. Klimmen in het adventurepark

Beproef je evenwicht, hoogtevrees en kracht op grote hoogte tussen de bomen in het adventurepark van Davos.

5. Bierbrouwerij Monstein

Davos heeft zijn eigen bier. Het wordt gebrouwen in de hoogste brouwerij van Europa in het idyllische dorpje Davos-Monstein

6. Zeilen of windsurfen op het meer

Op het meer van Davos staat regelmatig een lekker windje. Je kunt een windsurfboard, SUP of zeilboot huren bij de zeil- en surfschool. Uiteraard kun je er ook les nemen.

Windsurfen op het meer van Davos

7. De hoogste bergtoppen

Rondom Davos heb je diverse mooie bergtoppen. Je kunt ze zelf beklimmen, maar ook gratis met de lift omhoog. Bijvoorbeeld naar de ruim 2800 meter hoge Weisfluhgipfel. Je komt hier met het Parsenn treintje.

8. Winkelen

Davos is een stad met mooie winkels. De gebouwen zijn wellicht niet de mooiste van de Alpen, maar het winkelaanbod maakt veel goed.

9. Wandelen naar Klosters

Davos is een waar wandelparadijs. Vanuit Davos is het kleinere en typisch Zwitserse dorp Klosters goed te bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om het eerste gedeelte – de klim – met de lift te doen.

Wandelen van Davos naar Klosters

10. Dineren in een stube

In Davos en omgeving zijn vele sfeervolle restaurants en stuben waar je gegarandeerd een leuke avond hebt. Bijvoorbeeld in Veltliner Stübli in Davos-Monstein.

Veltliner Stube

Zomervakantie tips