Skip to navigation Skip to main content

Winterse smaaksensaties in en uit Vorarlberg

6176 - Winterse smaaksensaties in en uit Vorarlberg

Wie in Vorarlberg al wandelend op pad gaat, wordt ook ’s winters culinair verwend. Bijvoorbeeld in het Bregenzerwald en in het Große Walsertal. Het Brandnertal nodigt uit voor een avondje uit met menu, Lech am Arlberg verwent fijnproevers „löffelweise“. Winterwandelen is al lang uitgegroeid tot een prettig alternatief voor skiën. De schoonheid van het landschap ervaar je beter als je rustig loopt.

Van gang naar gang: wandelen en eten in het Bregenzerwald

Het wordt nog beter als de wandelroute van de ene heerlijke maaltijd naar het andere voert. Onder het motto „Culinair winterwandelen“ biedt Bregenzerwald Tourismus nieuwe wandeldagen op vier verschillende routes aan. Het begint met een ontbijt. Daarna ga je op pad en ongeveer twee uur later kom je aan in een bergrestaurant voor de lunch. Gesterkt na een maaltijd met „Käsknöpfle“, het typische stevige Vorarberger gerecht met kruidige bergkaas, of andere specialiteiten, wandel je verder naar het dessert om de dag met zoete verleidingen te besluiten. Er worden bijvoorbeeld „Öpfelküachle“ geserveerd, in deeg gebakken appelringen, op smaak gemaakt met kaneel en suiker.

´s Avonds: Palüd Exquisit in het Brandnertal

Palüd Exquisit in het Brandnertal biedt een avond uit met een bergrit, een fakkelwandeling en een 4-gangenmenu dat in de kabelbaan en verschillende restaurants op de berg en in het dal wordt geserveerd. Het culinaire uitstapje vindt dit winterseizoen een keer per maand plaats, de data liggen rond volle maan. Deelname met menu, wijn, kabelbaanrit en fakkeltocht kost 92,- euro per persoon.

Winterwandelen Vorarlberg

Uit de hele wereld: Lech Zürs am Arlberg verwent „LöffelWeise“

In Lech am Arlberg/Zürs am Arlberg verzorgen verschillende restaurants van december tot april bijzondere culinaire avonden en workshops. De thema’s variëren van „vegan genieten“ en „POSTmodern törggelen“ tot Bourgondische proeverijen en het Vorarberger voorjaarsontwaken. Bij enkele menu’s werken koks uit de betreffende landen mee, op andere dagen geven de wijnboeren of wijnkenners uitleg over de begeleidende wijnen. De meergangen-galamenu’s met aperitief, wijnbegeleiding en koffie kosten vanaf 140,- per persoon.

Lech Zürs am Arlberg verwent „LöffelWeise“

Gedroogde vruchten van 'Höchstgenuss“

Winterwandeling, skidag of een winters avonduitstapje: de licht verteerbare gedroogde vruchten van de firma 'Höchstgenuss' uit Höchst aan de Bodensee zijn lekker en gezond en geven nieuwe energie. „Een paar jaar geleden hebben we geconstateerd dat er nauwelijks gedroogd fruit zonder conserveermiddelen, geur- en smaakstoffen is. Daarom passen we een nieuw procédé toe“, zegt Harald Schobel. In zijn bedrijf worden appels, peren, abrikozen, pruimen en zelfs aardbeien, allemaal uit het Bodenseegebied, met zorg gedroogd zodat alle vitamines, enzymen en mineralen bewaard blijven. Ook de mooie kleuren van de vruchten blijven bewaard en dat betekent nog meer genieten.

Klik hier voor de bestemmingen in Vorarlberg >>

Gedroogde vruchten van "Höchstgenuss“
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.