Skip to navigation Skip to main content

10 wellnesstips uit Tirol

6062 - 10 wellnesstips uit Tirol

Yoga in de bergen, wellness ligstoelen aan een bergmeer, Kneipp-baden met panorama: in Tirol nodigt de combinatie van wellness en natuur uit om op adem te komen en de batterij weer op te laden. Na een enerverende dag in de buitenlucht is er niets lekkerder dan ontspannen in de wellness. Geef de spieren de rust die ze verdienen en laad je op voor de volgende dag in de bergen van Tirol.

1. Er even helemaal tussenuit

Een 500 jaar oude pleisterplaats, de Zugspitzarena in zicht en heerlijk onthaasten: Alpenretreat in Nassereith biedt de ideale randvoorwaarden om uw yogaoefeningen te perfectioneren. De hele zomer worden er in Alpenretreat verschillende cursussen gegeven, variërend van het vedische Sadhana tot wandelen en yoga.

2. Zonnegroet in de bergen

Ook het Stubaital staat in het teken van 'yoga in de bergen'. Vier dagen lang worden hier in juli onder professionele begeleiding yogalessen gegeven op een van de mooiste plaatsen in Stubai die kracht geven. Dat kan onder andere op het uitkijkplatform bij de Stubaier gletsjer met uitzicht op de majestueuze drieduizenders.

3. Een wellnesspark voor bergfans

In See im Paznauntal zijn de bezoekers enthousiast over Wellnesspark Medringalm. Dit wellnesspark met Kneipp-baden en voetmassagepad ligt op 1.800 meter hoogte. Je kunt er ontspannen en mediteren, vooral in het grote esoterische gedeelte. Een bijzonder deel daarvan is aan de kleurtheorie gewijd waarmee je de persoonlijke energie kunt versterken. Het wellnesspark is bereikbaar met de kabelbaan die vanuit het dorpscentrum vertrekt.

4. Op zoek naar Qi

Wat is je 'inwendige Qi“? Wat is de werking van een modderbad? Langs de drie kilometer lange Gezondheidsweg in het Tiroler kuuroord Bad Häring vindt u het antwoord op dit soort vragen. Langs de route liggen interessante informatiepunten met gedetailleerde informatie over de gezondheid en de natuur. Bezoekers kunnen de werking van de verschillende gezondheidsbronnen zelf ervaren. Neem rustig de tijd, wandel over het blotevoetenparcours, probeer de Kneipp-baden uit en ruik de verschillende geuren.

4. Op zoek naar Qi

5. Pater Kneipp zou enthousiast zijn geweest

In de streek Wilder Kaiser kneippt het hele dorp: Scheffau geldt als Kneipp-dorp van Tirol. Dit dorp biedt zeven belevenis- en ontspanningspunten langs hetrondlopende Kneipp-wandelpad: Probeer het blotevoetenpad, het openluchtinhalatorium, de 'aderentrap' of het adelaarslabyrint.

6. Ontspannende waterwereld

Te midden van het indrukwekkende berglandschap nodigen de Stillebacher Wasserwelten in het Pitztal eveneens uit om al ‘kneippend’ te ontspannen. Ook in het Pillerseetal, bijvoorbeeld in Waidring, wordt er volgens de vijf zuilen van pater Kneipp gekneippt.

7. Wandelen langs plaatsen met positieve energie

Bij de 'Stille Pfade' en de drie vennen in Kitzbühel gaat onthaasten vanzelf. Op de meer dan tien kilometer lange spirituele wandelroute 'Kitztrail Balance' maak je kennis met de streek. De route loopt van het culturele centrum in het idyllische dorp Reith over de Gieringer Weiher tot aan de Schwarzsee. Hij leidt de wandelaars langs bijzondere ‘krachtplaatsen’ en geliefde plekjes voor een pauze.

8. Ontspannen met uitzicht

Zo mooi kan een rustpauze zijn: onderweg van Maurach naar Dalfazalm staan op een kleine 1.700 meter hoogte geen uitzichtbankjes maar luxueuze wellness ligstoelen. Hier kun je ontspannen en genieten van het panorama-uitzicht op de bergen en het meer. Het meest geliefd is het eiland van rust voor de bruisende waterval van Dalfaz. Andere wellness ligstoelen bevinden zich onder andere langs de panoramaroute bij de Achensee of langs de route naar de Gaisalm.

9. Qigong en pilates

De hele zomer door biedt het weekprogramma in de streek Kufstein veel afwisseling voor mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn. Het aanbod reikt van qigong en pilates in de natuur, energiecoaching tot speciale wandelingen naar plaatsen die positieve energie geven en qigong kan worden beoefend en de plekken waar zich een aantal mystieke sagen afspelen kunt verkennen.

10. De kracht van het water

Bruisende watermassa's, donderend geweld: van watervallen gaat een bijzondere fascinatie uit. Deze majestueuze wonderen der natuur geven kracht en nodigen uit om helemaal tot jezelf te komen. Daarbij komt dat de fijne regen van waterspetters erg goed is voor mensen met astma of een allergie. Geniet van dit schouwspel van de natuur, bijvoorbeeld bij de spectaculaire Grawa-waterval in het Stubaital of bij de Sandeswaterval in Gschnitz.

Ga naar de bestemmingen van Tirol >>

10. De kracht van het water
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.