Skip to navigation Skip to main content

Recept: zalmforel met een groentesalade

5933 - Recept: zalmforel met een groentesalade

Steven Hartmann is sinds 2010 directeur van het AVITAL Resort Winterberg. De 47-jarige chef-kok vindt het gebruik van verse, hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten heel belangrijk. Hij bereidt er zijn seizoensgebonden gerechten mee. Zijn sterke kant is de regionale keuken met een mediterraan accent. Hij presenteert: zalmforel met een salade van gebakken groenten en aardappels in de schil.

Ingrediënten

  • › Sjalotjes
  • › Tomaten
  • › Friseésla
  • › Diverse groenten (bijvoorbeeld courgette, wortels, asperges…)
  • › Aardappels
  • › Zout/Peper
  • › ca. 150 ml ciderazijn,
  • › ca. 50 ml appelsap
  • › ca. 100 ml olijfolie
  • › Zalmforel (ongefileerd ong. 250 gr. p.p.; dat is 150 tot 200 gr. aan filet)

Bereiding:

Kies naar eigen smaak verschillende groentes, maak ze schoon en snij ze klein. Snij van de asperges de malse bovenkant af en snij de rest van de stengel met de dunschiller in dunne plakjes. Snipper de sjalotjes. Was de friseésla en droog de blaadjes. Was de aardappels en kook ze in de schil met wat zout gaar. Vermeng voor de vinaigrette met een garde wat appelsap met de azijn. Laat wat zout oplossen in het vocht. Voeg vers gemalen peper toe en wat olijfolie. Let op: niet mixen!

In tegenstelling tot bij een dressing zijn de ingrediënten bij een vinaigrette niet homogeen vermengd. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe. Bak de gesneden groente even kort en stevig aan, zodat ze mooi knapperig blijven. De dikke stukken wat langer dan de dunne reepjes. Marineer ze vervolgens in de vinaigrette. Fileer de vis en haal alle graatjes eruit. Bak de vis op de huid gaar. Pel de nog warme aardappels en haal ze even door gesmolten (niet bruine!) boter. Voeg vervolgens de sla bij de groente in de vinaigrettemarinade. Schik de salade op een bord. Leg de aardappels erom heen en drapeer de visfilets over de sla.

Guten Appetit!

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs is een bergliefhebber op twee wielen. Hij komt van jongs af aan in de bergen om te wielrennen, wandelen en skiën. Bij menig cyclo stond hij aan de start en inmiddels hangt er regelmatig een fietskar achter zijn racefiets met daarin zijn twee dochters. Thijs is al jarenlang betrokken bij Indebergen en expert op het gebied van wielrennen in de bergen.