Zorgeloos zwemmen in Zwitserland

Zorgeloos zwemmen in Zwitserland

12 juli 2014

door Yvonne in Watersport

Meren, rivieren, zeeën, waterparken, glijbanen en bubbelbaden. Juist, zwemmen! Een van de populairste zomervakantie activiteiten onder kinderen en volwassenen. Niets zo heerlijk als een duik in een koud zwembad op een warme, zonnige zomerdag. In Zwitserland wemelt het van de zwemmogelijkheden en om de keuze wat makkelijker te maken kan je de Zwemweer app gebruiken.

Zwemmeren in Graubünden

In Zwitserland zijn ruim 1400 meren te vinden. Niet in al deze meren kan gezwommen worden, maar de kans is groot dat waar je ook bent, er altijd een zwemmeer in de buurt is. Op vakantie in Graubünden? De Untersee, Brigelser See en Crestasee zijn een aantal van de meren in de regio. Het idyllische Untersee is te vinden in Arosa. Een strand, op zonne-energie verwarmd kinderbad, 2 duikplanken, een restaurant en een kiosk is wat je hier vindt. Liever een kleiner meer? Ga dan naar de Brigelser See bij het gelijknamige dorp. Dit natuurlijk uitziende, maar aangelegde zwemmeer is 15 bij 35 meter en maximaal 1,60 meter diep. Naast een ligweide, peuterbad en kiosk zijn hier een speelweide en barbecueplaatsen te vinden voor een heerlijke dag in en rondom het water.

Aquaparc Le Bouveret

Iets meer actie? Dan is een zwemparadijs of waterpark zeker een must. Glijbanen, grotten en golfslagbaden zijn een aantal van de activiteiten. Een groot avonturenpark in het water. Een van deze paradijzen is het Aquaparc Le Bouveret aan het Meer van Genève. Dit zwemparadijs bestaat uit 3 ‘landen’. Het Jungleland bestaat uit exotische planten, watervallen, grotten en 7 glijbanen waarvan er 1 zelfs een looping heeft! Voor de kleinsten is er het Captain Kids’ Land en voor rust en ontspanning is er het Paradise-Land met binnen- en buitenbaden en whirlpools.

Splash & Spa Tamaro

In Lugano is in 2013 het 10.000 vierkante meter grote Spals & Spa Tamaro geopend. De namen van de glijbanen zeggen eigenlijk al genoeg: ‘Gravity Killer’, ‘Wash Machine’, ‘Mania’, ‘Black night’ en ‘Tunnel of Horror’. Een avontuur vol adrenaline. Naast de glijbanen zijn er een golfslagbad, waterbar en een peuterbad te vinden. De tuin biedt rustige baden en terrassen voor ontspanning. In het spa gedeelte worden hamam-, gezichts- en lichaamsbehandelingen aangeboden.

Zwemweer App

Wil je de mogelijkheden bij jouw bestemming weten? Zwitserland zou Zwitserland niet zijn als er geen app bestond met informatie over zwemmogelijkheden. De zwemweer iPhone app geeft het zwemweerbericht van meerdere zwembaden en –meren weer. Verder is er informatie te vinden over de temperaturen van het water in de zwembaden, prijzen, glijbanen en nog veel meer!

Zomervakantie tips