SUP op het Gardameer met volle maan

SUP op het Gardameer met volle maan

21 juni 2014

door Miranda in Tips

SUP, oftewel Stand Up Paddle, wordt steeds populairder. Ook in de Alpen kun je op steeds meer plaatsen een SUP huren. Toen ik vorige week in Italië was heb ik een ’s avonds een tochtje gemaakt op een SUP met LED-licht. Water, donkere bergen, maanlicht en gekleurd licht onder je board; een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Genieten van de omgeving én een work-out

Mijn eerste SUP-ervaring had ik precies een jaar geleden, ook op het Gardameer. Het leek me best grappig om met een peddel op een surfboard te staan. Na mijn eerste tochtje nam mijn enthousiasme voor het suppen alleen maar toe. Binnen enkele weken was het eerste SUP-board dan ook aangeschaft. Lekker op het water, genieten van de omgeving en daarnaast is het ook een hele goeie work-out. Je traint bijna je hele lijf op een SUP. Dat suppen in de Alpen extra leuk is hoef ik vast verder niet toe te lichten. Water en bergen zijn wat mij betreft een perfecte combinatie.

Suppen met LED-licht

“Ga je mee suppen met volle maan?”, vroeg Maayke me vorige week. Deze Nederlandse woont al ruim 5 jaar in Limone sul Garda en is eigenaar van Wind Riders, een kitesurfschool. Met volle maan organiseert ze SUP-tochten voor groepen van max. 10 personen. Op gewone SUP-boards worden waterdichte LED-lichtbalkjes gemonteerd. Door middel van een knopje op het board kun je zelf de kleur van het licht kiezen. Ik kies voor een blauw/groene kleur en klim op m’n board. Waar het water ondiep is, zie je door het LED-licht de bodem van het meer. En dan dus met een leuk kleurtje: erg bijzonder.

Suppen met volle maan

Romantisch

Vanaf het strand van Hotel Villa Romatica (ja, zoals de naam al doet vermoeden een heel romantisch plekje) vertrekken we in noordelijke richting langs de oever van het meer. De lichtjes van het dorpje Limone sul Garda liggen achter ons en we varen richting het donkere Capo Reamol. Het is windstil op het meer en het enige dat je hoort is het peddelen en de boards die door het water glijden. De (bijna) volle maan maakt dat de lucht goed afsteekt ten opzichte van de bergen. Dit is echt heel bijzonder en zelfs romantisch ook al sta je in je eentje op een board! Nou ja, wij staan alleen, Maayke heeft haar blonde labrador meegenomen. Noumea is een echte watersporthond en gaat regelmatig mee op de SUP, een mooi gezicht.

Sup met Wind Riders

Bijzonder avontuur

Na een uurtje varen draaien we ons om en varen weer richting Limone en de lampjes van het dorp. Ik verander het kleurtje van mijn LED-licht nog een keertje. Af en toe zie ik mensen vanaf de kant naar ons kijken. Het moet een erg grappig gezicht zijn, een aantal mensen op een lichtgevende SUP op het Gardameer. Ik heb de neiging om te roepen: “Dit is leuk hoor, ook een keertje proberen?!?”, maar ik doe het toch maar niet. Rond middernacht tillen we de SUP’s weer bij Villa Romatica naar binnen. Het hotel is al in diepe rust als wij langs het donkere zwembad naar de uitgang lopen. Wat een leuk en bijzonder avontuur was dit!

Klik hier hier voor meer informatie over suppen met volle maan op het Gardameer >>

Heb je zelf een SUP en wil je er LED licht onder hebben? Klik hier voor meer informatie >>

Zomervakantie tips