Vakantie Gardameer tips

Vakantie Gardameer tips

6 juli 2014

door Thijs in Algemeen

Vakantie Gardameer? Op Indebergen lees je er sinds kort alles over. Maak kennis met de bestemmingen aan het Gardameer, welke activiteiten je in de omgeving kunt ondernemen en de campings waar je je vakantie kunt doorbrengen. Het Gardameer is een van de populairste toeristische gebieden van Italië. In dit weblog lees je meer over een Gardameer vakantie.

Vakantie Gardameer: bestemmingen

De grootste trekpleister van het Gardameer zijn de schilderachtige dorpjes. Ondanks het toerisme hebben ze hun authentieke uitstraling weten te behouden. Flaneer over de boulevard, geniet van een cappuccino op een van de vele pleinen en laat je verrassen door de prachtige gebouwen. Populaire vakantiebestemmingen aan het Gardameer zijn Riva del Garda, Torbole, Bardolino, Limone sul Garda, Peschiera del Garda en Sirmione. Veel van deze dorpen zijn onderling bereikbaar per boot waardoor je je auto tijdens de vakantie aan het Gardameer kunt laten staan.

Klik hier voor alle vakantiedorpen aan het Gardameer >>

Campings aan het Gardameer

Camping del Garda, camping bella Italia, camping Lido en camping Du Parc zijn stuk voor stuk populaire campings aan het Gardameer. Veel landgenoten reizen ieder jaar af naar de zuidkust van het Gardameer met hun tent, caravan of camper. De campings aan het Gardameer hebben zich in de loop der jaren flink ontwikkeld. Camping del Garda ligt in Peschiera en beschikt over ruime plaatsen, zwembaden, speeltuinen en animatieteam. Attractieparken als Gardaland en Zoo Safari bevinden zich binnen handbereik. Op camping Bella Italia is hetzelfde van toepassing, jong en oud beleeft hier een zorgeloze vakantie.

Foto: © Visit Trentino

Weer Gardameer? Uitgebreide verwachting!

Wanneer je op vakantie naar het Gardameer gaat wil je van tevoren goed op de hoogte zijn van het weer. Doorgaans is het in de zomer lekker warm maar dat zie je voor je vertrekt liever even bevestigd worden. Van iedere bestemming aan het Gardameer vind je op Indebergen een uitgebreide weersverwachting. Je vindt het weer van vandaag met bijbehorende temperatuur, wind en neerslag. Met de 14-daagse weersverwachting kun je alvast kijken wat het weer aan het Gardameer gaat doen op de lange termijn.

Activiteiten rond het Gardameer

De noordzijde van het Gardameer staat bekend om de stevige wind die hier waait. Ideale omstandigheden dus voor watersporters! Windsurfen, kiten, zeilen, het Gardameer leent zich hier uitstekend voor. Blijf je liever met beide benen aan wal staan dan kun je de omgeving ontdekken tijdens een wandeling of mountainbiketocht. Een balletje slaan kan op een van de golfbanen die aan het Gardameer liggen. Liefhebbers van cultuur bezoeken de oude dorpjes met prachtige kerken en musea.

Ben jij wel eens op vakantie geweest aan het Gardameer? Wat vond jij ervan?

Foto: © Visit Trentino

Zomervakantie tips