Skip to navigation Skip to main content

Op vakantie met kinderen

5701 - Op vakantie met kinderen

Een locatie vinden voor de zomervakantie met het hele gezin kan nog wel eens lastig zijn. Een vakantie met kinderen is erg gezellig maar ook een uitdaging. De oudere kids willen een zwembad terwijl de jongsten graag in de speeltuin spelen. Om er voor te zorgen dat het hele gezin een fantastische vakantie heeft, is een goede voorbereiding belangrijk. Dit scheelt tijdens de vakantie waarschijnlijk een hoop gedoe!

Drie locaties voor een vakantie met kinderen

Om het vinden van een geschikte locatie makkelijker te maken kun je je twee dingen afvragen: wat vinden mijn kinderen leuk om te doen en wat vinden mijn partner en ik leuk om te doen tijdens de vakantie met kinderen? Een locatie aan het water biedt andere mogelijkheden dan een locatie in de bergen. Indebergen zou Indebergen niet zijn als we niet een aantal goede tips voor je zouden hebben. Bij deze drie suggesties voor een geschikte locatie voor een vakantie met kinderen.

1. Op vakantie met kinderen? Lenzerheide, Zwitserland!

Lenzerheide heeft het keurmerk “Families Welkom”, dus geen twijfel mogelijk of Lenzerheide een geschikte locatie is voor een vakantie met kinderen. Maar wat maakt Lenzerheide nou zo geschikt? Het Globi kinderprogramma biedt vele activiteiten en evenementen voor de kinderen. Het Globi leerpad is een spannende en leerzame manier voor kinderen (en ouders!) om de omgeving van Lenzerheide te leren kennen. Kinderen krijgen een rugzak met een quiz en spulletjes om te kleuren en knutselen. Wellicht komen jullie Globi (de mascotte van Lenzerheide) wel in het echt tegen! De nabijgelegen Heidsee biedt vele activiteiten in, op en rond het water zoals een houten piratenschip, speeltoestellen en sportmogelijkheden.

 

2. De Mini & Maxi in Fiss, Oostenrijk

In de Mini & Maxi club zijn kinderen van 3 tot 15 jaar welkom. De club deelt kinderen in in leeftijdsgroepen en biedt voor elke groep geschikte activiteiten. Voor de kleinsten een bezoekje aan de kinderboerderij, de rodelbaan of wellicht schminken samen met Bertha. Bertha is de mascotte van de Mini & Maxi club. Voor de kinderen ouder dan 11 zijn er pittige uitdagingen zoals boogschieten, raften en mountainbiken, allen natuurlijk onder professionele begeleiding. Tijdens een vakantie met kinderen is het ook erg leuk en gezellig om met het gezin leuke activiteiten te ondernemen. Het zomerfunpark in Fiss heeft een skyswing, tubingbaan, speeltuin, klimtoren, zandbak, trampoline, kinderboerderij en ga zo maar door! Stiekem ook erg leuk voor papa en mama.

Benieuwd naar andere locaties? Kijk dan ook bij onze Top 10 Vakantie met kinderen! >>

 

3. Op avontuur met de Club Juni’Orres in Les Orres, Frankrijk

Dit kleine en authentieke dorpje op 1650 meter hoogte biedt veel mogelijkheden voor een vakantie met kinderen. Dankzij deze mogelijkheden heeft Les Orres het Famille Plus keurmerk verdient. In het centrum van het dorp is een kinderopvang te vinden voor kinderen tot 5 jaar. Voor de kinderen van 6 tot 12 jaar is er de Club Juni’Orres. Op avontuur in de bergen, mountainbiken, raften, paardrijden, boogschieten en een via ferrata zijn een aantal activiteiten die de club aanbiedt. Het nabijgelegen Lac de Serre Ponçon is een stuwmeer met vele wateractiviteiten. Liever mountainbiken? Voor jong en oud is er een mountainbikepark met 13 routes en 4 niveaus.

 

Zoek door middel van een keurmerk een locatie!

Wil je verzekerd zijn van een kindvriendelijke locatie? Zoek dan een locatie via een keurmerk of kijk of de locatie die je hebt gevonden een keurmerk heeft. Plaatsen, gemeenten en accommodaties krijgen het keurmerk als zij aan strenge eisen voldoen.

  • › Zwitserland hanteert het “Families Welkom” keurmerk. Plaatsen kunnen dit keurmerk krijgen als zij aan de eisen voldoen op het gebied van infrastructuur (accommodaties, restaurants en speeltuinen), activiteiten (themapaden, water, dieren, avontuur en amusement) en diensten (veiligheid, informatievoorziening en kinderopvang).
  • › Frankrijk heeft het keurmerk “Famille Plus”. Het keurmerk bestaat uit vier labels: bestemming aan zee, in de bergen, in de natuur of in de stad. Aan de plaatsen en gemeenten worden eisen gesteld op de volgende gebieden: ontvangst en informatievoorziening, animatie, activiteiten, milieu, veiligheid, transport en prijzen.
Benieuwd naar andere locaties? Kijk dan ook bij onze Top 10 Vakantie met kinderen! >>

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.