Skip to navigation Skip to main content

Veelzijdige zomer in Vorarlberg

5686 - Veelzijdige zomer in Vorarlberg

Naast klassieke activiteiten als begeleide wandelingen en bewegwijzerde mountainbikeroutes wordt er aankomend zomerseizoen een avonturenprogramma aangeboden die je compleet nieuwe inkijkjes in de bergflora en -fauna van Vorarlberg geeft. De verschillende onderdelen kunnen individueel geboekt en gecombineerd worden. Zo kun je je vakantie compleet naar eigen wens invullen.

Avontuur-natuurdag in het Brandnertal

Tijdens de „avontuur-natuurdag“ in het Brandnertal maakt men een geheimzinnige wilderniswandeling buiten de gebaande paden. Hoe voelt de bodem aan? Waarop moet ik letten als ik door de wildernis loop om planten en dieren niet te storen? Welke bessen, kruiden en paddenstoelen kan ik eten en welke helende werking hebben zij? Gidsen geven antwoord op deze en nog vele andere vragen. Tijdens het middageten bij een zelfgemaakt kampvuur leer je over de inheemse diersoorten en hun leefomgeving. In de namiddag leer je al spelenderwijs hoe men in de wildernis kan overleven. Daarna gaat het gewone leven in de bewoonde wereld weer door.

Interactieve kennistrail

De route Natursprüngen is de interactieve kennistrail in het Brandnertal. Om de natuur te kunnen waarderen is het ook handig om het te begrijpen. Naast klassieke natuurwetenschappelijke thema’s zoals het ontstaan van de Alpen, het belang van het water en de bodem als de alpiene flora en fauna worden ook thema’s zoals mogelijke gevaren, het bosgebruik en het belang van het wildbestand of het project „respecteer je grenzen“ uitgelicht. De interactieve elementen zijn voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk. Informatiezuilen in combinatie met moderne communicatiemiddelen maken de inhoud voor iedereen aantrekkelijk. Door spelletjes bij de stations worden de elementen van de route op een leuke manier weergegeven.

©Brandnertal Tourismus

Maar het wordt nog spannender...

De sagen en verhalen worden nog spannender, wanneer je tijdens het schatzoeken heel dichtbij de mythische steencirkel op de Tschlenga komt. Met traditioneel kompas of modern navigatiemiddel, wie vindt het snelste zijn weg. `s Avonds, aan de oever van het zwemmeer in Brand, vertelt een verhalenverteller spannende, leuke en geheime verhalen. Na een begeleide fakkelwandeling door het dorp zijn er warme dranken en dekens om in de vrije natuur van de verhalen te kunnen genieten.

Walserherbst in het Großes Walsertal

Dit jaar vindt van 29 augustus t/m 20 september voor de zesde keer de Walserherbst in het Großes Walsertal plaats. Voor de coulissen van het steilste dalgedeelte kan men genieten van hedendaagse moderne muziek, beeldende kunst, film, literatuur, theater, gastronomie en volkscultuur.

Klik hier voor meer informatie over een veelzijdige zomer in Vorarlberg >>

©Brandnertal Tourismus
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.