Wellness in het Zwarte Woud

Wellness in het Zwarte Woud

29 april 2014

door Thijs in Algemeen

Langzaam onderdompelen in de deugddoende warmte van het water, voelen hoe warm water je lichaam langzaam omspoelt, eindelijk ontspannen. Wat een zalig gevoel! Geen stress meer, geen rinkelende telefoons, geen ongeduldige baas. Alleen maar dat zalige gevoel. Ontsnappen aan de dagelijkse sleur en nieuwe kracht putten voor je lichaam, je geest en je ziel –dat kan... in het Zwarte Woud.

Met dank aan de Romeinen

“Sanus per aquam”,– gezond door water. Reeds de Romeinen kenden de genezende kracht van warm bronwater, toen zij zich in de Rijnvlakte en tegen de hellingen van het Zwarte Woud vestigden. Dankzij hen zijn de eerste badhuizen in het zuiden van het hoogste Duitse middelgebergte ontstaan. Tegenwoordig komen de genezende krachten van de baden niet meer uitsluitend uit het warme en mineraalhoudende bronwater. Vandaag de dag beschikt het “silva negra”, het “Zwarte Woud” van de Romeinen, over gezondheidstempels waar de Romeinse toeristen niet eens van konden dromen.

Moderne verwenparadijzen

Toeristen die nu naar het Zwarte Woud komen, vinden elegante thermen- en saunalandschappen met solaria, beauty- en wellnessprogramma's, met massages en verwenfaciliteiten uit alle werelddelen. De namen van de thermen herinneren nog aan de tijd van de Romeinen: de Caracalla-Therme in Baden-Baden, de Vita Classica in Bad Krozingen en de Cassiopeia-Therme in Badenweiler. Ook de Sieben-Täler-Therme in Bad Herrenalb of het Palais Thermal in Bad Wildbad behoren tot de moderne verwenparadijzen van het Zwarte Woud.

“Mens sana in corpore sano

Water uit warme bronnen kan de weerstand van het lichaam vergroten, klachten verzachten en stress en nervositeit verminderen. Daarom wordt het water uit de warme bronnen in de moderne thermen ook voor talrijke therapieën gebruikt, meestal voor baden, maar ook als drinkkuur. “Mens sana in corpore sano”, zeiden de Romeinen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Die stelling kan zo niet blijven bestaan, maar het is correct dat uiterlijk en een goede gezondheid hand in hand kunnen gaan. Nog nooit werd aan “beauty” zo'n groot belang gehecht als tegenwoordig. Daarom komen schoonheidsprogramma’s en een uitgebalanceerde en vitaminerijke voeding in de wellness-hotels op de eerste plaats.

Wellness-stars in het Zwarte Woud

Wellness is een modewoord geworden, maar in het Zwarte Woud weet je van tevoren wat je te wachten staat, want hier heb je de “wellness-stars”. In de deelstaat Baden-Württemberg voldoen 45 hotels aan de strenge criteria voor classificatie- 34 van deze hotels liggen in het Zwarte Woud. De meeste hebben vier sterren (19 hotels)- tien hotels behoren tot vijf-sterren categorie. Om ook maar een enkele “wellness-star” in de wacht te slepen, moet het hotel op zijn minst een geclassificeerd driesterrenhotel zijn.

Klik hier voor meer informatie over wellness-stars in het Zwarte Woud >>

Zomervakantie tips