Video: fietsen bij de Achensee en andere leuke tips

Video: fietsen bij de Achensee en andere leuke tips

17 augustus 2021

door Miranda in Fietsen/MTB

De Achensee is het grootste meer van Tirol en een perfecte plek voor een vakantie waarbij je watersport, ontspannen aan het meer en activiteiten in de bergen kunt combineren. De regio staat bekend om fantastische wandelmogelijkheden met meer dan 500 km aan paden, maar ook op twee wielen kun je - ook als beginner - goed uit de voeten. Er zijn zo'n 250 km aan mountainbike- en fietspaden van verschillende niveaus. Van een eenvoudig rondje rondom het meer zonder veel hoogteverschil tot uitdagende tochten in het Karwendelgebergte. In deze video laten we een route zien door een ruig en overweldigend berglandschap die je gemakkelijk met een e-bike kunt maken. Maar, uiteraard gaan we ook het meer op en een stuk wandelen. In dit artikel delen we de video en kun je lezen waar we precies waren.

Highlight op de e-bike: Schmalzklausen Runde

De Schmalzklausen Runde die we maken in deze video is een zeer toegankelijk mountainbiketocht. Zeker wanneer je kiest voor een mountainbike met een elektromotortje, de zogenaamde e-bike, kan de gemiddelde Nederlandse fietser deze route prima doen. De hele tocht leidt over een brede grindweg en loopt geleidelijk omhoog en naar beneden. Hierdoor kun je zonder al te moeilijk stuurwerk genieten van al het moois om je heen, want dat deze route door een bijzonder landschap leidt, dat is duidelijk! Onderweg kom je langs enorme rotsformaties, watervallen en je fietst zelfs onder rotsen door. De ronde start in Steinberg am Rofan, een piepklein afgelegen plaatsje verscholen in de dal op zo'n 10 km vanaf de Achensee. Op de bordjes herken je deze ronde door de Schmalzklausen Runde en het nummer van de route 496. De gemiddelde mountainbiker doet deze route in ongeveer drie uur, maar met de e-bike kan dit sneller. Echter zou ik dit aanraden: het is hier zo mooi, dus neem lekker de tijd om te genieten van de omgeving. En een tip voor onderweg: neem halverwege de afslag richting de Schönjochalm: een kleine berghut op een romantische alm. Een heerlijke plek voor een lunch of een verfrissend drankje tussendoor. 

E-bike Achensee_ Schmalzklausen Runde

Duur 2 tot 3 uur
Hoogtemeters 360 meter klimmen, 370 meter dalen
Afstand 16,9 km
Ondergrond Grindwegen
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Schmalzklausen Runde Achensee
Soms moet je gewoon even afstappen tijdens de Schmalzklausen Runde om te kijken naar het natuurspektakel 

Tip 1: met de boot over de Achensee

Een leuke manier om je te verplaatsen in de regio Achensee is over het water. Zo bereik je de verschillende dorpen en mooie plekjes langs het meer eenvoudig en kun je genieten van de mooie uitzichten vanaf het water. De boot vaart elk uur vanaf zes verschillende steigers langs het meer. Je kunt lekker buiten op het dek plaatsnemen of binnen wanneer je het te fris vindt. Met een dagticket kun je de hele dag gebruik maken van de boot en op verschillende plekken uitstappen en weer instappen. 

Met de boot over de Achensee
Het landschap ziet er altijd anders uit vanaf het water

Tip 2: panorama rondwandeling op de Zwölferkopf

In de bergen rondom de Achensee kun je fantastisch wandelen waarbij je regelmatig uitzicht hebt op het meer dat elke keer weer een andere kleur lijkt te hebben. Een aanrader voor een korte en eenvoudige wandeling die geschikt is voor het hele gezin, is de rondwandeling op de Zwölferkopf. De Karwendelbahn brengt je snel naar boven, waar je direct getrakteerd wordt op een heerlijk uitzicht op het water. In anderhalf uur kun je de panoramawandeling afleggen, waarbij je het echte berggevoel direct te pakken hebt. Voor de kids is er onderweg genoeg te doen, er staan diverse dieren en er zijn belevenisstations waar ze het dwergverhaal kunnen volgen.

Zwölferkopf Pertisau
Het uitzicht wanneer je uit de lift stapt is direct indrukwekkend

Tip 3: Atoll

Atoll is een recent gebouwd complex waar je je zowel op warme zomerdagen als op regenachtige vakantiedagen gemakkelijk een hele dag kunt vermaken. Er zijn zowel binnen- als buitenzwembaden, een uitgebreide wellness, een bar en een restaurant. Buiten ligt een groot strand en is er een speeltuin voor de kinderen. Wanneer je in de regio overnacht bij een aangesloten accommodaties, krijg je de Achenseecard cadeau. Hiermee kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en de speciale wandel- en kinderprogramma's. Daarnaast krijg je korting op de bergliften en ook op de toegangsprijs voor een dagje Atoll.

Atoll Achensee
Heerlijk relaxen bij Atoll


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Achensee Tourismus.

Zomervakantie tips