Skip to navigation Skip to main content

5 leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in Zell-Gerlos

53403 - 5 leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in Zell-Gerlos
© Zillertal Arena

Er is bijna geen regio veelzijdiger dan Zell-Gerlos in het Oostenrijkse Tirol, waar je echt van alles kunt beleven. Van het maken van wandelingen of fietstochten door de schitterende Zillertal Arena, tot het bezoeken van vrijetijdsparken voor kinderen. En dat niet alleen, ook vind je hier natuurspektakels die diepe indrukken achterlaten. Van de hoogste gefaseerde waterval in Europa tot een lokale bierbrouwerij: er zijn een groot aantal bezienswaardigheden en verschillende uitstapjes te maken die zeker niet aan je zomervakantie mogen ontbreken. Benieuwd welke je alvast moet noteren op je lijstje? In dit blog sommen we vijf leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in Zell-Gerlos voor je op!

Zomervakantie in Zell-Gerlos

De dorpjes Zell am Ziller en Gerlos zijn twee sfeervolle en vooral veelzijdige plaatsjes in de Zillertal Arena. Het aantal activiteiten dat je hier kunt ondernemen is ontelbaar zijn de verschillende bezienswaardigheden stuk voor stuk bewonderenswaardig. Neem bijvoorbeeld Durlassboden, het grote stuwmeer dat niet alleen prachtig is om te zien, maar waar je ook kunt zwemmen. Of de vijf zijdalen van de vallei, die je te voet of per fiets kunt ontdekken. Ter voorbereiding op een heerlijke zomervakantie in de Zillertal Arena, kun je alvast deze leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in Zell-Gerlos opschrijven!

Alles over een zomervakantie in Zell-Gerlos >

#1. Stuwmeer Durlassboden

Een van de mooiste en leukste uitstapjes die je in Zell-Gerlos kunt maken is een bezoek aan het stuwmeer Durlassboden, dat zich op een hoogte van 1400 meter bevindt. Dit kraakheldere meer is met een grote dam niet alleen een indrukwekkend aanzicht, ook kun je er heel veel waterplezier beleven tijdens een hete zomerdag. Het stuwmeer is een geliefde plek voor een rondwandeling of een mountainbiketocht rondom het meer, waarbij je kunt genieten van prachtige panoramische aanblikken, maar je kunt er ook gerust een hele dag doorbrengen. 's Zomers heeft het water een temperatuur van wel 21 graden, bijzonder uitnodigend om een duik te nemen in het verfrissende water en vervolgens te zonnen op de bijbehorende ligweide. Bovendien is er ter plekke verhuur van surfboards en supboards en kun je er ook waterfietsen, kajakken of zeilen. De dag sluit je natuurlijk af met een gezellige barbecue bij de grillplaats!

Lees meer over stuwmeer Durlassboden

53403 - waterfietsen durlassboden
Stuwmeer Durlassboden is een heerlijke plek om te vertoeven tijdens een zomervakantie (© Zillertal Arena)

 #2. Zillertaler Höhenstraße

Een vakantie in de Zillertal Arena is niet compleet zonder dat je een van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk hebt bezocht: de Zillertaler Höhenstraße! Deze pas heeft een lengte van 48 km en loopt tot een hoogte van 2020 meter. Je kunt deze bergweg rijden met je eigen auto, een touringcar of bus, maar voor een actieve en bijzondere beleving kun je ook de fiets erbij pakken. Vanaf het hoogste punt op de weg geniet je van een waanzinnig panoramisch uitzicht op de omgeving en ook op de weg ernaartoe geniet je al van een geweldig omliggend landschap. Tevens vormt de Zillertaler Höhenstraße een perfect uitgangspunt voor wandeltochten door de bergen.

Bekijk alle informatie over de Zillertaler Höhenstraße

#3. BrauKunstHaus

Bij een warme zomerdag hoort natuurlijk een lekker koud biertje op z'n tijd en er is geen betere plek om dat te drinken dan in het BrauKunstHaus. Tijdens een uitstapje naar deze brouwerij kom je alles te weten over de productie en de geheimen achter het Zillertal Bier. Volg de leuke multimedia tour en leer alles over het favoriete Tiroolse bier voordat je het hoogtepunt van de tour bereikt: het proeven van zo'n heerlijk fris en speciaal pilsje. Ook is er bij het BrauKunstHaus een grote winkel waar je allerlei leuke producten van het Zillertal Bier kunt kopen.

Meer over het BrauKunstHaus

53403 - zillertal bier braukunsthaus
Een uitstapje naar het BrauKunstHaus is een leuke afwisseling (© Zillertal Bier)

#4. De vijf zijdalen

Wandelen in en rondom Zell-Gerlos wordt nooit saai met een variatie aan dalen en natuurlandschap. De vijf zijdalen zijn stuk voor stuk prachtig om een uitstapje naar te maken. Vanuit Gerlos wandel je eenvoudig richting het Schwarzachtal, Wimmertal, Krummbachtal, Schönachtal of Wildgerlostal, dat elk over een geweldige omgeving beschikt en waar er zowel makkelijke als uitdagende routes doorheen lopen. Van groene glooiende weiden, langs kabbelende heldere beekjes, door bossen en langs talloze panoramische uitzichten. Stippel je wandelroutes uit en maak iedere dag een andere tocht door een ander dal.

Bekijk de wandelingen door de vijf zijdalen

#5. Maak een tocht naar de hoge toppen

Een adembenemend uitzicht als nooit tevoren krijg je natuurlijk vanaf de hoge toppen in Zell-Gerlos. Wil je echt een bijzonder uitstapje maken, dan is het een aanrader om een tocht te maken naar de Kreuzjoch (2558 m), Isskogel (2264 m) en/of de Gerlossteinwand (2166 m). Deze toppen bereik je door het maken van een wandeltocht, zoals de pittige bergtour nr. 10 richting de Kreuzjoch. Maar je kunt ook op de fiets stappen, zoals bij de Kings Tour in Gerlos en naar de top van de Isskogel trappen om vervolgens te genieten van een waanzinnig zicht op de vallei. Hoe dan ook, een bezoekje aan een van deze bergen laat gegarandeerd een diepe indruk achter!

53403 - wandelen isskogel
Op de top van de Isskogel (© Zillertal Arena)

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.