Skip to navigation Skip to main content

7 tips voor je zomervakantie in Kitzbühel

53229 - 7 tips voor je zomervakantie in Kitzbühel
© KitzSki Werlberger

Voor een zomervakantie ben je in Kitzbühel aan het juiste adres. Het is een heerlijke bestemming voor een weekje, of langer natuurlijk, genieten in een prachtige bergwereld. De stad wordt gekenmerkt door de vele gekleurde huizen, dus ga ook zeker een dagje op pad in het centrum. In de omgeving kun je je uitleven op de vele wandel- en fietsroutes, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden voor ontspanning en een leuk uitstapje. Wat je absoluut moet doen tijdens je zomervakantie in Kitzbühel? Wij zetten in dit blog 7 tips voor je op een rijtje.

#1. Wandelen tijdens je zomervakantie in Kitzbühel

Rondom Kitzbühel vind je vele kilometers aan wandelmogelijkheden: ruim 1000 km aan wandelwegen liggen verspreid over de Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm. In een bergwereld die reikt tot 3800 meter hoogte vind je voor ieder type wandelaar genoeg routes. Hieronder zetten we twee tips voor wandelen in Kitzbühel voor je op een rijtje:

  • Wie graag in de natuur wandelt, mag een tocht langs de Sintersbacher Waterval niet missen. Deze ligt bij het plaatsje Jochberg, op zo'n vijf kilometer van Kitzbühel. Het water valt hier zo'n 85 meter naar beneden, wat zorgt voor een indrukwekkend spektakel. Deze rondwandeling is middelzwaar en duurt in totaal ruim 4 uur. Een lunch bij de Wildalm is zeker een aanrader om even bij te komen. Zo kun je daarna zonder problemen de rest van de wandeling maken.
  • Wandel naar de Torsee op 2030 meter hoogte. Dit bergmeer ligt op de grens van Tirol en het Salzburgerland en is het hoogstgelegen bergmeer van de regio. In zo'n vier uur wandel je heen en terug, maar tel daar gerust wat tijd bij op want je geniet onderweg van de mooiste uitzichten. Het is een middelzware wandeling, waarbij je in zo'n 10 km ruim 900 hoogtemeters overbrugt.

Voor wie een keer wat minder hoogtemeters wil maken op een dag, is het aan te raden een van de liften omhoog te pakken. Zo overbrug je zonder moeite een groot deel van de hoogte en kun je evengoed prachtige wandeltochten maken. 's Zomers draaien de Hahnenkammbahn, Hornbahnen, Fleckalmbahn, Gaisberg en Panoramabahn. Het gebruik van de lift is ook ideaal voor families met (kleine) kinderen!

53229 - wandelen kitzbuhel
Wat een uitzicht tijdens het wandelen in de regio rondom Kitzbühel (Foto: © KitzSki Werlberger)
Wat een uitzicht tijdens het wandelen in de regio rondom Kitzbühel (Foto: © KitzSki Werlberger)

#2. Bezoek Aurach Wildlifepark

Een andere tip is het Aurach Wildlifepark, het grootste wildpark van Tirol op nog geen vijf km afstand van Kitzbühel. Dit is een leuke tip voor dierenliefhebbers tijdens hun zomervakantie in Kitzbühel. Het Wildlifepark is een dierentuin waar uitsluitend wilde dieren te bewonderen zijn. Wat deze dierentuin ook bijzonder maakt, is de ligging op ongeveer 1100 meter hoogte. Het komt niet vaak voor dat je op zo’n hoogte naar herten, alpaca’s en uilen kijkt, dus dit is een uniek gezinsuitje. Je krijgt hier dagelijks om 14.30 uur de kans om je favoriete dieren te voeren. Wie liever van een afstandje kijkt, heeft ook goed uitzicht vanaf het bijbehorende terras.

#3. Schaubergwerk Kupferplatte

Ook een bezoekje aan de oude kopermijn Schaubergwerk Kupferplatte, op tien kilometer ten zuiden van Kitzbühel, is een tip voor je zomervakantie in Kitzbühel. Met een treintje ga je de mijn in en kun je zien hoe men al eeuwen geleden naar metaal zocht in de regio. Men heeft verschillende oude werktuigen gevonden die je nu kunt bekijken. Houd er wel rekening mee dat het in de mijn slechts negen graden is, dus zorg ervoor dat je een warme trui of een vest meeneemt tijdens je bezoek. Schaubergwerk Kupferplatte is in juni en juli van maandag tot en met vrijdag geopend, in augustus dagelijks.

#4. Waterpret in Kitzbühel

Tijdens je zomervakantie in Kitzbühel kun je verkoeling zoeken in verschillende binnen- en buitenzwembaden. Ideaal als je na een dag vol wandel- of fietskilometers jezelf wat rust wilt geven. Een tip is een bezoekje aan Aquarena, een zwembad- en wellnesscomplex net buiten het centrum van Kitzbühel. Je vindt er onder andere verschillende zwembaden, dampbad, massagemogelijkheden, kinderspeelplaats, glijbaan en rustruimtes. Er zijn genoeg mogelijkheden voor de kinderen, dus een bezoekje aan Aquarena is zeker een aanrader tijdens je vakantie met het gezin.

53229 - aquarena
Een dagje Aquarena biedt gegarandeerd plezier voor het hele gezin! (Foto: © KitzSki Werlberger)
Een dagje Aquarena biedt gegarandeerd plezier voor het hele gezin! (Foto: © KitzSki Werlberger)

#5. Kitz4Kids: tip voor je familievakantie in Kitzbühel

Naast dat zwembaden bij kinderen vaak in de smaak vallen, biedt Kitzbühel nog meer leuke activiteiten voor de leeftijdsgroep 5 tot met 11 jaar oud. Deze activiteiten worden georganiseerd door het lokale animatieteam Kitz4Kids. Van juli tot september bieden ze van maandag tot en met vrijdag een afwisselend programma, waarbij ze bijvoorbeeld gaan pony rijden, schat zoeken, klimmen en een olympiade organiseren. Zo kunnen kinderen genieten van een dag vol vermaak met leeftijdsgenootjes terwijl de ouders even wat tijd voor elkaar hebben.

#6. Cultuurtip: een bezoekje aan Kufstein

Voor cultuur tijdens je zomervakantie in Kitzbühel, kun je een bezoek brengen aan vestingstad Kufstein. Deze stad ligt op zo'n 30 minuten rijden vanaf Kitzbühel. Het is een rustige stad met een rijke historie. Bezoek bijvoorbeeld de grote Vesting Kufstein, die je al van veraf kunt zien liggen. De vesting speelde een belangrijke rol in de verdediging van de stad en regio tijdens verschillende oorlogen. Vanuit het centrum van de stad brengt een lift je naar boven. De plaats zelf is ook leuk om een wandeling door te maken. De historische straat Römerhofgasse is met moderne boetiekjes en knusse cafés favoriet bij veel vakantiegangers.

#7. Fietsen in de Kitzbüheler Alpen

Kitzbühel is ook een populaire bestemming onder fietsliefhebbers. De Kitzbüheler Alpen lenen zich uitstekend voor een prachtige fietstocht en ieder type fietser kan hier terecht. Mountainbiken, wielrennen of gewoon een ontspannen tocht op de e-bike, het kan hier allemaal. De absolute tips bij Kitzbühel zijn de twee mountainbiketrails die je hier vindt:

  • Bike Trail Hahnenkamm: een pittige trail van ruim zeven km lang. Je gaat met de Hahnenkammbahn naar boven en direct boven vind je de start van deze trail. Ga de uitdaging aan op de helling waar 's winters de legendarische Hahnenkammrennen worden gehouden en bedwing 850 hoogtemeters op de fiets. Onderschat de trail niet, want onderweg kom je flink lastige passages tegen.
  • Ook de Fleckalm Trail mag je niet overslaan als (ervaren) mountainbiker. In zo'n zeven km daal je ruim 1100 meter. Het startpunt vind je bij het bergstation van de Fleckalmbahn. Je pakt dus eerst de Fleckalmbahn vanuit Kirchberg naar boven, voor je aan deze middelzware afdaling begint.
53229 - fietsen kitzbuhel
De Bike Trail Hahnenkamm is een absolute aanrader! (Foto: © KitzSki Werlberger)
De Bike Trail Hahnenkamm is een absolute aanrader! (Foto: © KitzSki Werlberger)
Zomer Auteur2

Over Lucas

Lucas is gek op de bergwereld en alles wat daarbij hoort. Hij houdt van de vele mooie uitzichten, geniet van de natuur en strijkt graag neer op een terras. Met een enorme schnitzel en een biertje voor z'n neus, natuurlijk!