Skip to navigation Skip to main content

Video's noodweer in de Alpen: modderlawines en overstromingen

52665 - Video's noodweer in de Alpen: modderlawines en overstromingen (1)

Na de warme en zonnige weken hebben we meerdere dagen van flinke regen- en windbuien gehad in Nederland. Maar, ook in de Alpen moest men eraan geloven. Sinds vrijdag regent het bijna aan één stuk door. De grote hoeveelheid water heeft op meerdere plekken gezorgd voor overstromingen, modderlawines en flinke rotsblokken op de wegen, schrijft Skiinformatie.nl .

Noodweer in Oostenrijk

De hulpdiensten in Oostenrijk zijn sinds het weekend non-stop bezig met het opruimen van de chaos die het weer heeft veroorzaakt. Rivieren zijn op meerdere plaatsen buiten hun oevers getreden, er zijn modderlawines ontstaan en rotsblokken naar beneden gerold. In het Zillertal werd een weg geblokkeerd door een flink rotsblok.

Chaos in Trentino-Zuid-Tirol

In het Italiaanse Trentino viel gisteren meer dan 140 mm regen. De hoeveelheid water zorgde voor meerdere overstromingen. In het dorp Klausen trad de rivier de Eisack buiten haar oevers en in Neumarkt ontstond een dambreuk wat resulteerde in wateroverlast. In beide dorpen moesten mensen geëvacueerd worden. Inwoners en toeristen wordt geadviseerd om binnen te blijven. Voor reizigers die via de A22 willen reizen (de Brennerautobahn), deze is afgesloten tussen San Michele en Bozen Süd.

Overstroming bij de Bodensee

Ook bij de Bodensee zorgde de grote hoevelheid neerslag voor chaos. Eén van de riviertjes bij Lindau is overstroomt, wat voor flink wat schade aan de oevers zorgt. Bekijk onderstaande video voor de indrukwekkende beelden.


Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.