Skip to navigation Skip to main content

Foto-hotspot Königsbach watervallen bij Schönau am Köningssee gesloten

52649 - Foto-hotspot Königsbach watervallen bij Schönau am Köningssee gesloten (1)
© www.bayern.by, Gert Krautbauer

De Königssee is een bekend meer, gelegen in het Zuid-Duitse Nationalpark Berchtesgaden . Dit prachtige helderblauwe- en groene meer is zo'n 6 km lang. Langs het meer kun je genieten van de mooiste uitzichten. Zo ook vanaf de Königsbach-watervallen, met name vanaf de natuurlijke baden in de waterval. Vooral de baden zijn een ware 'foto hotspot' geworden voor influencers en toeristen. Deze uitstapjes hebben in april vorig jaar al fatale gevolgen gehad en ook de natuur heeft er steeds meer onder te leiden. Om verdere afbraak en ongelukken te voorkomen, zijn de watervallen gesloten. Aldus Salzburg.orf.at .

Meer toeristen dan anders

Met name door het coronavirus zijn de problemen deze zomer groter dan normaal. Naast de normale hoeveelheid toeristen zijn er dit jaar meer mensen, omdat zij normaal gesproken buiten Europa op vakantie gaan. Veel influencers en toeristen gaan op zoek naar de mooiste hotspots in de bergen en komen zo uit bij de natuurlijke baden (Gumpen) van de Königsbach-watervallen, vlakbij Schönau am Königssee. De baden zijn in de loop der jaren in de rotsen uitgehouwen door het gletsjerwater en vormen daardoor natuurlijke 'infinity pools' met een waanzinnig uitzicht op de Königssee. De grote stroom aan toeristen zorgt voor ongelukken en veel achtergelaten afval. Voor het bestuur van het Nationalpark Berchtesgadener Land is de maat vol. Er is een verbod om de baden te betreden. Indien men zich hier niet aan houdt, worden er boetes gegeven.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.