Skip to navigation Skip to main content

Getest: waterdichte sweaters

5156 - Getest: waterdichte sweaters

Bijna dagelijks krijgen wij op de redactie berichten over nieuwe producten. En eerlijk is eerlijk, niet alles is even vernieuwend. Maar toen ik laatst de titel van persbericht las: “waterdichte sweater” werd mijn interesse toch wel gewekt. In de bergen is het hebben van waterdichte kleding super handig, en als dit dan kan in de vorm van een lekkere sweater dan is dat natuurlijk erg comfortabel. Tijd om deze nieuwe sweaters van Under Armour te testen!

Hup onder de kraan

Er worden twee hoodies (sweaters met capuchon) afgeleverd bij ons op kantoor. Een paars model voor vrouwen en een donkerblauwe voor heren. De sweaters voelen normaal aan. Ze zijn zacht van binnen en aan de buitenkant voelen ze wat gladder aan dan de “gemiddelde” sweater. We passen de truien aan en rennen direct naar de kraan; eerst zien en dan geloven! Met de kraan volluit houd ik mijn arm onder de kraan en...het water loopt er gewoon vanaf, heel grappig. Nadat ik mijn arm afschud als een hond, verdwijnen de laatste druppels en voelt de sweater weer droog aan. Heel grappig dit, het werkt echt!

waterdichte sweater

De bergen in

Op mijn eerstvolgende trip naar de bergen stop ik de hoodie in mijn bagage. De weersvoorspellingen zijn goed, maar je weet maar nooit. Het weer in de bergen kan zo omslaan. Al vrij snel komt de hoodie uit de rugzak, omdat het behoorlijk fris is tijdens het wandelen op hoogte. Meestal heb ik met droog weer een thermoshirt en fleece aan, maar nu kies ik voor de waterdichte sweater. Hij is lekker licht, warm en zit fijn. Hij lijkt bovendien niet alleen water, maar ook behoorlijk winddicht te zijn. Mijn Goretex windjack gebruik ik maar weinig.

Under Armour

Gieten van de regen

Net op een middag dat ik de sweater niet bij me heb, tijdens een bezoek aan een stad, begint het te gieten van de regen. Dit was een ideaal moment om ‘m te testen denk ik terwijl ik mijn kletsnatte shirt uitwring. De volgende dag trek ik ‘m lekker weer aan. Oke, hij heeft nog weinig water gezien, maar behoort na deze trip zeker tot mijn favoriete outdoor kledingstukken. En hij is, in tegenstelling tot veel andere outdoorkleding, prima te betalen: voor iets minder dan € 60,- heb je er al eentje. Wil je er eentje winnen doe dan mee aan de prijsvraag in Snowplaza Magazine>>

Klik hier voor meer informatie over de waterdichte sweaters van Under Armour >>

Klik hier voor de Nederlandse verkooppunten >>

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.