Skip to navigation Skip to main content

Citytrippen vanuit je vakantieboerderij

5136 - Citytrippen vanuit je vakantieboerderij

Citytrippen en verblijven op een boerderij? Het kan allebei in de Noord-Italiaanse provincie Zuid-Tirol. De Roter Hahn vakantieboerderijen die vlakbij de cultuursteden Merano, Bressanone, Bolzano en Glorenza liggen, vormen hiervoor de ideale uitvalsbasis. Overdag kan je de stad intrekken voor sightseeing, cultuur opsnuiven of te shoppen en ’s avonds kom je weer helemaal tot rust in de natuur.

Een dag op de boerderij is nooit saai

Veel ‘Roter Hahn’-vakantieboerderijen liggen vlakbij de oude centra van cultuursteden in de regio. Dit maakt van hen de perfecte vakantiebestemming voor wie een citytrip wil combineren met de rust in de natuur op een vakantieboerderij. Na een dagje sightseeing of shoppen gaat er niets boven een wijds landschap tussen de appelboom- en wijngaarden en de besneeuwde bergtoppen. Een dagje op de boerderij verblijven is ook zeker niet saai. De boerderij en de omgeving bieden alle ingrediënten voor een heerlijke vakantiedag luierend op de boerderij, beklimming van de favoriete bergtop of fietsend de omgeving verkennen. Niemand minder dan de boer geeft de beste tips.

Bolzano: de ‘hoofdstad’ van Zuid-Tirol

Het oude centrum, dat tussen de rivieren Talfer (Talvero) en Eisack (Isarco) ligt, is grotendeels bewaard gebleven. De statige renaissance en barok herenhuizen met erkertjes en trappenhuizen stralen nog steeds het Oostenrijkse karakter uit. Ook zie je op de pastelkleurige gevels nog restanten van fresco’s. Naast lekker struinen door de straatjes is een bezoek aan de gotische dom en het archeologiemuseum, waar de ijsmummie Ötzi te bezichtigen is, het bezoeken waard.

Sfeervolle kerstmarkt in Zuid-Tirol

Merano: Alpen stad met Mediterrane flair

Merano is kleiner en gezelliger dan de hoofdstad Bolzano. In de herfst worden Merano en haar omgeving omgetoverd tot een schilderachtig tafereel met warme kleuren. De smalle straatjes en promenades in dit kuurstadje baden het hele jaar door in gezelligheid. Ook keizerin Sissi was verknocht aan Merano en kwam er regelmatig kuren. De natuurlijke bronnen, wellness centra, leuke winkeltjes, galerijen, cafeetjes en uitstekende restaurants maken dat er in Merano altijd wel iets te beleven valt.

Bressanone: romantische middeleeuwse bisschopstad

Bressanone of Brixen, in het hart van Valle Isarco, is één van de oudste steden van Zuid-Tirol. Onder leiding van de prins-bisschoppen was de stad eeuwenlang een geestelijk en cultureel centrum. Tijdens een wandeling door de 1.100 jaar oude binnenstad met zijn arcadebogen, kerken, domkerk, kruisgang en Hofburg kan je de sfeer van deze sympathieke stad opsnuiven. Het romantische stadje telt eveneens heel wat trendy cafés en restaurants en is uitnodigend voor een middagje winkelen.

Vakantieboerderijen van Roter Hahn

Glorenza: het best bewaarde geheim van de regio

Glorenza of Glurns, gelegen in de hogere Vinschgau, is het kleinste stadje in de Alpen en het best bewaard gebleven geheim van de regio. Dit architectonisch juweeltje waar alles grotendeels is gebleven zoals het in de middeleeuwen was, is een must voor cultuurliefhebbers. Binnen de stadsmuur uit de 16de eeuw liggen historische steegjes, fraaie patriciërshuizen en charmante straatjes met arcaden.

Klik hier voor meer informatie over de vakantieboerderijen van Roter Hahn >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.