Webserie 24 UUR IN: Innsbruck

Uitzicht vanaf de Nordkette op Innsbruck

27 juli 2019

door Miranda in Bestemmingen

In onze webserie 24 UUR IN verkennen we een dag lang een bestemming en doen zoveel mogelijk activiteiten. Daarnaast bezoeken we bezienswaardigheden en gaan met locals op pad om een zo goed mogelijke indruk te krijgen van de regio waar we zijn. In deze vierde aflevering van dit seizoen zijn we in de hoofdstad van Tirol: Innsbruck. Een stad die omringd wordt door een prachtige bergwereld, waardoor je hier een combinatie kunt maken van citytrip en bergvakantie. En dat is precies wat we gaan doen in deze 24 UUR IN.

Innsbruck: stad en bergen

Innsbruck ligt in een breed dal tussen indrukwekkende bergketens ten noorden en zuiden van de stad. Vanuit het centrum sta je binnen 20 minuten middenin de bergen waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, klimmen en andere bergsporten kunt beoefenen. De regio Innsbruck telt zo’n 400 km aan wandelpaden en ruim 350 km aan fiets- en mountainbikepaden. De rotsachtige steile bergen lenen zich ook uitstekend voor sportklimmen en klettersteigen. In deze aflevering van 24 UUR IN gaan we dus ook zeker de activiteiten in de bergen ontdekken.

Schapen boven Innsbruck
De Panoramaweg boven Innsbruck bij de Seegrube

Levendige stad vol bezienswaardigheden

Innsbruck is een prachtige stad met mooie bezienswaardigheden. We wandelen door het historische centrum en bekijken uiteraard het beroemde gouden dak. Ook brengen we een bezoekje aan de indrukwekkende Hofkirche: de plek waar keizer Maximilian begraven zou worden. Je ziet wel de kist, maar hij is er uiteindelijk niet begraven. In het sfeervolle centrum vind je bovendien veel mooie winkels, gezellige terrasjes en goede restaurants. Ook ’s avonds is er nog genoeg te beleven in deze gezellige studentenstad, er zijn leuke bars, cafés en nachtclubs.

Tips voor een vakantie in Innsbruck:

  • Neem het treintje en de lift naar de Nordkette voor prachtige wandelingen en een mooi uitzicht op de stad.
  • Bezoek de historische stad met een gids (bijvoorbeeld met Mary): de verhalen achter de bezienswaardigheden maken het geheel nog mooier.
  • Bij restaurant Weisses Rössl eet je heerlijke Tiroolse gerechten in een sfeervolle stube.
  • Vanaf het dakterras van aDLERS Rooftop, de bar van Hotel aDLERS op de 13e verdieping kun je genieten van een heerlijk drankje met uitzicht op de stad.
  • ’s Avonds is het gezellig in de Moustache Bar en in de Ierse pub The Galway Bay is het goed biertjes drinken.
  • Maak een tocht met de e-bike naar de Kreither Alm, de Kaspressknödel die ze hier serveren is overheerlijk!
  • Zin in actie? Ga dan mountainkarten op de Mutterer Alm.
Innsbruck
Innsbruck is een sfeervolle stad
mountainbiken Mutterer Alm
Mountainbiken op de Mutterer Alm
mountainkart
Mountainkarten op de Mutterer Alm

mountainkart image widget

Zomervakantie tips