5 zomerevenementen in Saalbach 2019

evenementen Saalbach

15 juli 2019

door Sarah in Evenementen

Saalbach staat bekend als 'Home of Lässig' en de talrijke evenementen in de zomer lijken deze naam te onderstrepen. Lässig betekent zoiets als relaxed, los en toch cool. Meer dan 100 evenementen vinden plaats in het zomerseizoen. Door dat grote aanbod valt het nog niet mee om daartussen op te vallen. Indebergen heeft daarom uitgezocht welke 5 evenementen in Saalbach je niet aan je voorbij wilt laten gaan.  

#1. Lake of Charity

Van 26 tot 28 juli 2019 vindt in Saalbach het Lake of Charity plaats. Dit evenement wordt sinds 2011 jaarlijks georganiseerd en heeft al zo'n 380.000 euro ingezameld voor arme families in Pinzgau. Normaal is het rustig op het kunstmeer Gerstreit, maar nu krioelt het er met actiesport, live muziek en liefdadigheid. Skateboarders en mountainbikers springen over schansen, suppers peddelen op het water, er is een slip-en-slide glijbaan en een kunstterrein. Het Lake of Charity is een groen evenement, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is. 

Saalbach lake of Charity
Vanaf de trampoline in het koele water tijdens Lake of Charity in Saalbach (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#2. Hinterglemmer Boerenmarkt

Tradities worden in Saalbach in stand gehouden en geëerd. Dat zie je ook op de Hinterglemmer Boerenmarkt, die komend zomer van 9 tot 11 augustus, al voor de 38e keer plaatsvindt. Bij de Boerenmarkt hoort natuurlijk een tractortentoonstelling, proeverij van lokale specialiteiten, muzikale begeleiding van lokale bands en veel klederdracht. Naast een feestelijke optocht op zaterdag kan er ook worden gegolfd in klederdracht. Er is animatie voor de kinderen en de toegang is gratis. 

Klederdracht op de boerenmarkt van Hinterglemm
Traditionele klederdracht tijdens de Hinterglemmer Boerenmarkt (Foto: © saalbach.com, artisual)

#3. Glemmride Bike Festival

Mountainbikers en Adrenaline-junkies zijn aan het juiste adres bij het Glemmride Bike Festival in de eerste week van juli. Het evenement is vrij toegankelijk. Het hoogtepunt van het festival is de FMB World Tour Gold Stop. Daarnaast is er een expo-terrein, trainingssessies, 'Ride with the Pros' en nog veel meer. Het evenement is niet alleen een genot voor de ogen, maar ook voor de oren. Er is een podium in het centrum van Hinterglemm waar de muziek op vrijdag en zaterdag luid van zich laat horen.

Glemmride Bike Festival in Saalbach
Spektakulaire stunts tijdens het Glemmride Bike Festival (Foto: © saalbach.com, Stefan Voitl)

#4. Trail & Skyrace

Dit is het sport evenement waar de regio de hele zomer op wacht. Op 24 augustus vindt in Saalbach de Trail & Skyrace plaats. De hardlopers hebben de keuze van afstanden variërend tussen de 3,3 en 42 kilometer. Elke race start in het stadscentrum van Saalbach. De finish is in het centrum of boven bij het Schattberg Bergstation. Toeschouwers kunnen deze finish goed bereiken met de Schattberg X-press.

Saalbach trailrunning
Trail Running in Saalbach (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#5. World Games of Mountainbiking

Van 5 tot 8 september staat alles in het teken van hobby-mountainbikers, amateurfietsers en andere fanatiekelingen. Al voor de 21e keer wordt er gestreden om de titel tijdens de World Games of Mountainbiking. Dit bike-evenement kent 5 verschillende marathonafstanden en wordt verreden op het legendarische World Games parcours. Naast de wedstrijd zijn er natuurlijk feesten en ander vermaak voor deelnemers en bezoekers.

World Games of Mountainbiking Saalbach
Mountainbiken op wereldniveau bij de World Games of Mountainbiking in Saalbach (Foto: ©  saalbach.com, Martin Steiger)

Gratis toegang en korting met de JOKER CARD

Direct bij aankomst in hun zomerverblijf ontvangen gasten de JOKER CARD. Belangrijk: alleen officiële partners mogen de JOKER CARD aanbieden. Dit herken je door het JOKER CARD logo. Met deze magische kaart krijgen gasten bijvoorbeeld gratis entree bij talrijke attracties, de liften zijn gratis en bij bonuspartners ontvang je aanlokkelijke kortingen. Nieuw deze zomer is het gratis gebruik van alle liften en de bus in Pinzgau (Kreis Zell am See). Meer informatie over de JOKER CARD vind je hier >

Voor ieder wat wils

Zoek je tijdens je vakantie niet alleen natuur, bergen en sport en wil je ook ander vermaak? Dan heeft Saalbach, verspreid over het jaar, meer dan 100 evenementen in allerlei verschillende soorten. Events zijn er in overvloed. Maar wil je juist een fijne familievakantie of een stoere bergvakantie, dan heeft Saalbach ook veel te bieden. In de zomer zijn er talloze wandelpaden en mountainbikeroutes die je door de bijzondere bergen rondom Saalbach leiden. Kortom: Saalbach heeft voor ieder wat wils!

Welk evenement wil jij bezoeken deze zomer?

Zomervakantie tips