Skip to navigation Skip to main content

Het culinaire Val Gardena

4891 - Het culinaire Val Gardena

Val Gardena is deze zomer dé vakantiebestemming voor culinaire liefhebbers. De agenda van deze Italiaanse regio kent een breed scala aan culinaire activiteiten. Zo wordt er een rode loper uitgerold voor een wijnproeverij en geniet je van een exclusief diner in de hoogte met de Val Gardena Sky Dinner. Daarnaast biedt Val Gardena Active deze zomer een gevarieerd activiteitenprogramma.

Dineren in de lift

Bijzonder is de Val Gardena Sky Dinner met kaarslicht in een van de gondels van de ‘Mont Sëuc’-lift op 17 juli. Het diner wordt bereid door chef-koks van de beste restaurants in Val Gardena. Wie liever geniet van een traditionele maaltijd met lekkernijen, bezoekt ‘Ceïf da zacan’ op 14 juli in Ortisei (St. Ulrich). Liefhebbers van ‘Knödel’ halen hun hart op tijdens het Knödel Festival in St. Christina op 15 september. Dit typisch Zuid-Tiroolse gerecht bestaat uit deegballen gevuld met groente of vlees.

chef bereid eten

Hoogste kruidenrestaurant in de Dolomieten

Bezoekers genieten deze zomer van gerechten met verse kruiden uit eigen tuin bij de ‘Comici hütte’. In de winter is het beroemde ‘Rifugio Emilio Comici’, op circa 2.400 meter hoogte, het hoogste visrestaurant in de Dolomieten. Deze zomer richten ze zich op een geheel nieuw concept en staat alles in het teken van verse kruiden. Zelfs de kussens in de lounge zijn gevuld met kruiden. Als hoogste kruidenrestaurant met een eigen kruidentuin verwelkomen ze de gasten met heerlijke gerechten. Bovendien ligt de berghut langs de route van de ‘Naturonda’, een rondwandeling vanaf de bergpas ‘Passo Sella’ met informatieborden over de flora en fauna in Val Gardena.

Neem ook een kijkje op de website --> www.rifugiocomici.com

bergrestaurant

Wijnnacht op de rode loper

Op 12 juli wordt een rode loper van 400 meter uitgerold in het centrum van St. Christina voor het wijnevenement ‘Wijnnacht op de rode loper’. Vijftien wijnproducenten van verschillende wijngaarden uit heel Zuid-Tirol organiseren gezamenlijk een wijnproeverij.

Koken met een professionele patissier

Voor degene die zelf iets wil ondernemen in de keuken zijn er deze zomer kooklessen georganiseerd met een professionele patissier. Val Gardena Active organiseert elke dinsdag om 15.00 uur kooklessen in een patisserie waar heerlijke lekkernijen gemaakt worden. Gasten die verblijven in een Val Gardena Active accommodatie nemen gratis deel aan alle activiteiten of ontvangen korting. Naast de culinaire workshop biedt het wekelijkse programma ook activiteiten aan zoals een ochtendwandeling met zonsondergang of een mountainbike tour door de bergen van Val Gardena.

Klik hier voor meer informatie over Val Gardena>>

Zomer Auteur

Over Jim

Vroeger had Jim eigenlijk helemaal niks met de bergen. Totdat hij voor het eerst op wintersport ging en in datzelfde jaar begon met wielrennen. De berg op, maar vooral de berg af vindt hij, zowel op een snowboard als op een fiets, sinds die tijd helemaal geweldig. Nog steeds komt Jim elk jaar wel een keer in de bergen om te doen wat hij het liefste doet.