Skip to navigation Skip to main content

Bun JRide in La Clusaz - Indebergen.nl

Ben jij een adrenalinejunkie? En ben je van plan deze zomer de bergen in te gaan, maar zijn activiteiten zoals raften, canyoning, mountainbiken en klimmen al bekend terrein? Breng dan eens een bezoekje aan Saint-Jean-de-Sixt, vlakbij La Clusaz. Hier vind je namelijk iets dat je niet zo snel in andere gebieden zult vinden, namelijk de Bun JRide!

Wat is de Bun JRide?

De Bun JRide is een schans waar je met een snowboard, sleetje, fiets of ski’s vanaf kunt rijden. Het speciale aan deze schans is dat je aan het uiteinde van de schans veertig meter een ravijn in wordt geslingerd! De Bun JRide is namelijk een combinatie van schansspringen en bungeejumpen, en zorgt ervoor dat je de gekste sprongen kunt uitproberen zonder gevaar te lopen.

Voor wie is de Bun JRide toegankelijk?

De Bun JRide heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt een solosprong maken, maar ook een tandemsprong op een sleetje (of springend) is mogelijk. Een solosprong is mogelijk voor iedereen vanaf 14 jaar, een tandemsprong kan vanaf 12 jaar indien de tweede springer ouder is dan 16 jaar.

Openingstijden en prijzen

Vanaf juli is de Bun JRide de hele week geopend, met uitzondering van dinsdag. De schans is open tussen 13:30-18:00 uur, en op zaterdag ook van 10:30-12:30. Er hangt wel een aardig prijskaartje aan: een solosprong kost €65,- en een tandemsprong kost €115,-.

Zomer Auteur3

Over Nicky

De kans om een dier in het wild tegen het lijf te lopen, op de hoogste toppen zelfs even de eeuwige sneeuw mee te maken of een gletsjer bekijken... Dat zijn de dingen die het voor Nicky zo leuk en bijzonder maken om lekker te wandelen door de bergen.