En de beste berghut van Oostenrijk is…

En de beste berghut van Oostenrijk is…

24 oktober 2018

door Yvonne in Tips

Feest in de Kitzbüheler Alpen! Elk jaar vindt in Oostenrijk de ‘Hüttenwahl der Österreichischen Wanderdörfer’ plaats; de verkiezing om de beste berghut van Oostenrijk. Dit jaar zijn maar liefst vijf van de zes prijzen gevallen op berghutten in de Kitzbüheler Alpen. Lees hieronder om welke hutten het gaat.

Twee categorieën

De prijzen voor de beste berghutten zijn er in twee categorieën: Top 3 Ausflugshütten (excursiehutten) en Top 3 Erwanderbaren Hütten (wandelbare hutten). Het was mogelijk om te stemmen op maar liefst 654 Oostenrijkse berghutten. In totaal werden er meer dan 26.000 stemmen uitgebracht op de berghutten.

#1. Ausflugshütten: Pulvermacher Scherm, Fieberbrunn

Dankzij het ongelofelijke aantal van 9511 stemmen is de Pulvermacher Scherm in Fieberbrunn de winnaar van de eerste prijs voor Ausflugshütten. De Pulvermacher Scherm ligt op een prachtige plek in de Kitzbüheler Alpen, tussen Fieberbrunn en Hinterglemm. Je begeeft je hier echt in de bergen. De hut is slechts een paar jaar oud, serveert heerlijke traditionele gerechten, heeft een riant terras en gastvrijheid staat in een hoog vaandel.

#2. Ausflugshütten: Fischbachalm, Kaiserbachtal

Op de tweede plaats staat de Fischbachalm in het Kaiserbachtal in de regio St. Johann in Tirol, met 8298 stemmen. Traditionele Tiroler gerechten, zelf geschoten wild, verse forellen en het lekkerste gebak vind je in deze hut. Vanaf het terras heb je uitzicht op de 2344 meter hoge Wilden Kaiser aan de ene kant en de 1813 meter hoge Feldberg aan de andere kant. De hut is te voet, met de fiets en met de auto bereikbaar en ligt in een zijdal ten westen van Griesenau.

#3. Ausflugshütten: Frankalm, Brixen im Thale

Met een stuk minder stemmen dan de eerste twee hutten (846) staat de Frankalm bij Brixen im Thale op de derde plek. De rustieke berghut is een echt familiebedrijf met fijne Tiroler specialiteiten. In de hut vind je nog allerlei oud gereedschap. De berghut ligt vlakbij de Filzalm See, op 1300 meter hoogte.

De berghut de Pulvermacher Scherm in Fieberbrunn
Ga jij op bezoek bij de Pulvermacher Scherm? (Foto: © Pulvermacher Scherm)

#1. Erwanderbaren Hütten: Stabanthütte, Osttirol

De winnaar van de categorie ‘Erwanderbaren Hütten’ is de Stabanthütte in Osttirol. De berghut heeft gewonnen dankzij 1478 stemmen. De hut ligt op 1777 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Je vindt de hut aan het eind van het dal ten westen van Matrei in Osttirol. De hut ligt aan de bekende wandelroute de Adlerweg. Vanaf het dal is het ongeveer 1,5 uur wandelen naar de hut.

#2. Erwanderbaren Hütten: Möseralm, Waidring

Dankzij 1116 stemmen staat de Möseram in Waidring op de tweede plaats. De hut ligt op 1385 meter hoogte, op de grens met Duitsland. Al meer dan 50 jaar kun je hier terecht voor een prachtig uitzicht, heerlijke gerechten en fijne wandelingen. Naast eten kun je in de hut ook overnachten in een kamer of appartement.

#3. Erwanderbaren Hütten: Bärstattalm, Kirchberg

De laatste hut die in de prijzen viel, is de Bärstattalm in Kirchberg. Dankzij 1109 stemmen kreeg deze hut de derde plaats. De hut ligt op een plateau op de Gaisberg en vanaf het terras heb je uitzicht over Kirchberg. Vanaf het bergstation van de Gaisberglift is het ongeveer een half uurtje wandelen naar de Bärstattalm.

Bij welke berghut ben jij wel eens geweest?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips