Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een vakantie aan het Ledromeer

16813 - Tips voor een vakantie aan het Ledromeer
© Pixabay

Een vakantie aan het Ledromeer staat gelijk ontspanning en op en top genieten. Het Ledromeer ligt in de Italiaanse provincie Trentino , heeft een oppervlakte van 2,18 km² en wordt omringd door bergen. In vergelijking met het nabijgelegen Gardameer is dit meer een oase van rust. Er zijn een aantal leuke campings, kleine mooie dorpjes en diverse accommodaties. In en rondom het meer, maar ook in de omgeving, zijn tal van activiteiten mogelijk. In dit weblog geven we je een aantal tips voor een vakantie aan het Ledromeer.

Vakantie aan het Ledromeer

Het Ledromeer is misschien minder bekend dan het Gardameer, maar dat doet niets af aan het genot dat je hier kunt beleven tijdens een zomervakantie in Italië. Het is een van de schoonste meren van Trentino en is vooral een mooie bestemming tijdens de zomer. In de zomermaanden bereikt het heldere water een temperatuur van wel 24 graden, een aangename temperatuur om in te zwemmen of voor het beoefenen van andere watersporten. Maar ook vind je in de omgeving veel leuke bezienswaardigheden en zijn er talloze dingen te doen. Bezoek het museum, proef van de heerlijke Italiaanse keuken of maak mooie wandeltochten door de natuur. Hier lees je alvast een aantal tips voor een vakantie aan het Ledromeer!

Heerlijk kamperen vlak bij het Ledromeer >

#1. Canyoning

Canyoning is een activiteit die nog niet bij iedereen bekend is. Jammer, want het is ontzettend leuk en avontuurlijk! Zeker als je op vakantie bent met oudere kinderen. Vlakbij het Ledromeer is canyoning mogelijk in de Ampola vallei. Er zijn twee verschillende routes: Torrente Palvico en Rio Nero. De eerste route is geschikt voor beginners en de tweede route is iets moeilijker. In de dorpen zijn een aantal bedrijven die tours met een ervaren gids en het juiste materiaal aanbieden.

#2. Waterfietsen, roeien of zeilen

Qua omvang is het Ledromeer niet groot, maar toch zijn er voldoende activiteiten op en in het water mogelijk. Voor 11.00 uur en na 17.00 uur is het vaak bijna windstil, wat het meer perfect maakt voor een tochtje in een kano. Kano’s zijn te huur bij Canoeing and Kayak Club Lago di Ledro, bij Camping al Lago en Tarolli Boat Rental. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan waterfietsen. Vooral met kinderen is dit erg leuk. Een andere watersport die je op het Ledromeer kunt beoefenen, is zeilen. Het meer heeft wat zeilen betreft zelfs een internationale status! Voor verhuur en cursussen kun je terecht bij AVVL di Ledro.

16813 - surfen ledromeer
Het meer leent zich perfect voor het uitoefenen van watersporten (Foto: © Pixabay / Hans Braxmeier)

#3. Proef traditionele gerechten

Pasta, pizza, ijs en tiramisu zijn uiteraard te bestellen in de restaurants rondom het meer tijdens je vakantie aan het Ledromeer. Naast deze bekende maar heerlijke Italiaanse specialiteiten kun je ook een aantal gerechten proeven die typerend zijn voor deze vakantieregio. Bestel bijvoorbeeld eens Boheemse Knödels met suiker en kaneel, proef de regionale aardappelpolenta, neem een keer Caponec (een deeggerecht dat wordt gemaakt in een wijnblad) of geniet van de speciale broodsoep Pevera.

#4. Wandel een rondje rondom het Ledromeer

In de omgeving van het Ledromeer ligt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden van verschillende niveaus. Een tip is om een rondje om het Ledromeer te wandelen. Dit gemakkelijke wandelpad is 9,5 kilometer lang en overbrugt weinig hoogteverschil. Onderweg geniet je van schitterende uitzichten. Bovendien is het ook toegestaan om deze route met honden te wandelen. Rondom het meer heeft men vuilnisbakken met hondenpoepzakjes geplaatst. Ook zijn er speciale hondenstranden waar je na afloop van de wandeling een frisse duik kunt nemen met je trouwe viervoeter.

16813 - vakantie ledromeer
Er lopen ook wandelpaden rondom het meer om de omgeving te ontdekken (Foto: © Pixabay / susanne906)

#5. Breng een bezoek aan het nabijgelegen Gardameer

Een tip voor je vakantie aan het Ledromeer is om ook een keertje het bekende Gardameer te bezoeken. Vanaf het Ledromeer is het ongeveer 15 minuten rijden naar de plaats Riva del Garda aan het Gardameer. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Langs de oevers liggen kiezelstranden en op het meer zijn tal van watersporten mogelijk. Ontdek de dorpen om het meer en strijk neer op de terrassen voor een goede maaltijd en een verfrissend drankje. Ook kun je in de omgeving hele mooie wandel- en fietstochten maken.

#6. Bezoek het paalwoningenmuseum

De geschiedenis van het Ledromeer gaat vele eeuwen terug. Omdat men het water is gaan gebruiken voor de opwekking van elektriciteit, zijn enkele eeuwenoude nederzettingen van de Etrusken ontdekt. Deze zogeheten paalwoningen dateren uit 1700 voor Christus. Overblijfselen en een replica zijn te bewonderen in het Museo delle Pallifitte, welke onlangs gerenoveerd is en nu dubbel zo groot is. Naast het bezichtigen van de historische woningen, worden hier 's zomers leuke activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Een leuke en leerzame uitstap voor zowel jong als oud!

Op zoek naar een prachtige accommodatie aan het Ledromeer? >

#7. Wandel naar de Gorg d’Abiss waterval

Kinderen zijn gek op avontuur. Helemaal als dat avontuur iets met water te maken heeft. Een echte wandeltip voor families is daarom de route naar de Gorg d’Abiss waterval. De route start in Tiarno di Sotto en wordt duidelijk aangegeven met borden. Eerst passeer je de Burgatini watermolen en daarna wandel je over een onverharde weg door het bos. Na twintig minuten kom je aan bij de waterval. De route is makkelijk van niveau, overbrugt 125 meter hoogteverschil en heeft een lengte van 1,5 kilometer. Tip: eet bij terugkomst een ijsje bij Pizzeria Gelateria Pasticceria Marina.

Heb jij nog tips voor een vakantie aan het Ledromeer?

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.