Skip to navigation Skip to main content

7 fijne afspeellijsten op Spotify voor in de bergen

Snelweg in Duitsland met de Mustang

Op vakantie in de bergen is natuurlijk het leukste dat er is, maar de reis ernaartoe wil nog wel eens wat uurtjes in beslag nemen. Tijdens deze uren moet je je zien te vermaken, wat kan door bijvoorbeeld spelletjes te spelen of door fijne muziek te luisteren. Eén van de meest gebruikte muziekservices is Spotify. Het leuke aan Spotify is dat je hier allerlei afspeellijsten kunt vinden, volgen en beluisteren! In dit blog hebben wij een aantal afspeellijsten voor in de bergen op een rij gezet.

Classic Road Trip Songs - Spotify

Niets zo fijn als met z'n allen meezingen met klassiekers in de auto. Spotify dacht hetzelfde en heeft de afspeellijst 'Classic Road Trip Songs' in het leven geroepen. Sweet Emotion van Aerosmith, Take It Easy van Eagles en All Right Now van Free vind je in deze heerlijke afspeellijst voor onderweg.

Route du Soleil - Spotify

De zogeheten 'Route du Soleil' is de route van Parijs naar Marseille via Lyon. Zeker in de zomerperiode is deze weg erg druk. Spotify heeft een gelijknamige afspeellijst gecreërd met allerlei Franstalige liedjes van vroeger en nu. Denk aan artiesten als Jacques Brel, Édith Piaf, Stromae en Charles Aznavour.

Songs to Sing in the Car - Spotify

Laat al die 'klassiekers' maar zitten? Dan is deze lijst voor jou! In 'Songs to Sing in the Car' vind je ruim 5 uur aan de populaire meezingers van Beyoncé, Ed Sheeran, Ariana Grande en Nicki Minaj.

Blèren met Blaren - Qmusicnl

Qmusic ondersteunt de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse met de afspeellijst 'Blèren met Blaren'. Natuurlijk is deze afspeellijst niet alleen voor wandelaars leuk in Nederland maar ook in de bergen. Zing (en wandel) mee met fijne nummers als Walk on Water, Walking on Sunshine en I Like to Move It.

Hiking Songs of the Great Outdoors - Mikkel Mandrup Fogt

In de bergen kun je heerlijk ontspannen tijdens een wandeling. Eén zijn met de natuur en je eigen gedachten. Ook muziek kan in deze situatie bijdragen aan ontspanning. Neem een thermoskan thee mee en een aantal broodjes en zoek een mooie plek in de bergen waar je even kunt gaan zitten en ontspannen. Luister met deze afspeellijst naar heerlijke akoestische warme nummers als Sweet Louise van Passenger, Sleep On The Floor van The Lumineers en Society van Eddie Vedder.

Mountain Music - abbey.fullmer

De perfecte muziek voor een rit over een bergpas vind je in de afspeellijst Mountain Music. Fijne pop/rock nummers van Ben Howard, Hozier, Mumford & Sons en Birdy.

Mountainbike / Downhill / Enduro / Dirt / MTB Playlist - Philipp Eisentraut

Behoefte aan wat meer uptempo muziek? Dan is deze afspeellijst voor jou! Harde beats met een tempo waar je energie van krijgt. Eminem, Swizz Beatz, Nirvana en Green day, GO!

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.