Zo plan je wandel- en fietsroutes in de Dolomieten gemakkelijk online

Zo plan je wandel- en fietsroutes in de Dolomieten gemakkelijk online

6 juli 2018

door Florien in Algemeen

De Dolomiti SuperSummer vakantieregio is ideaal voor wandelaars, fietsers en families. Met twaalf dalen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Elk dal is uniek en biedt een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. Met zo’n ruime keus is het best moeilijk om een geschikte route uit te kiezen. Gelukkig is er de ‘online vakantie configurator’. Met deze tool plan je wandel- en fietsroutes in de Dolomieten eenvoudig online. Kies je favoriete dal, gebruik de filters naar eigen wens en bekijk de voor jou geselecteerde mogelijkheden.

Een wandelvakantie in de Dolomieten

Te voet valt er in de Dolomieten ontzettend veel te ontdekken. Dit UNESCO-Werelderfgoed behoort tot één van de mooiste wandelgebieden van Europa. De romantische dalen bieden tal van rustige wandelroutes voor jong en oud, maar ook in de bergen is dat het geval. De beklimming kun je namelijk gewoon overslaan, omdat je gebruik kunt maken van de meer dan 100 geopende bergliften. Deze zijn allemaal bereikbaar met één liftpas: de Super Summer Card. Naast rustige routes zijn er uiteraard ook meer dan genoeg uitdagingen te vinden. Er zijn genoeg wandelroutes waarbij flink wat hoogtemeters overbrugt kunnen worden! Wanneer je gaat wandelen in de Dolomieten, kun je kiezen uit themawandelingen, meerdaagse wandelroutes, huttentochten, panoramaroutes en rondwandelingen. Onderweg geniet je continu van gekleurde bloemenvelden, groene bergweides en de prachtige bergtoppen van de Dolomieten.

Zo werkt de wandelvakantie configurator: ga naar de website en kies een verblijfsduur, moeilijkheidsgraad, thema en bestemming in de filter links. Bekijk de selectie wandelroutes en klik per wandeling op meer informatie. De informatie bestaat onder andere uit een korte tekst over de route, foto’s en eventuele bergliften. Vervolgens kun je de wandeling bewaren als deze bevalt.

Een fietsvakantie in de Dolomieten

De vakantieregio Dolomiti SuperSummer heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als fiets- en mountainbikebestemming van internationaal niveau. Allerlei vernieuwingen hebben plaatsgevonden en de mogelijkheden zijn inmiddels bijna eindeloos. Van over de hele wereld trekt men hier met de e-bike of mountainbike de bergen in, om van al het moois te genieten. In de bergen rondom de 12 dalen, zijn een aantal bikeparks te vinden, zoals bijvoorbeeld Fassa Bikepark Belvedere en de San Martino Bike Arena. Je vindt in deze parks onder andere spannende downhill tracks en enduro- en XC-trails. Daarnaast liggen er mooie panoramische routes in de bergen en zijn er een aantal rustigere varianten in de dalen te vinden.

Zo werkt de fietsvakantie configurator: ga naar de website en vul de filters in. Kies een verblijfsduur, de moeilijkheidsgraad, het thema en de bestemming. Bekijk de selectie en klik op meer informatie als je meer over de fietsroute te weten wilt komen. Bevalt de route? Dan kun je deze ook opslaan.

Mountainbiken in de Dolomieten met bergen en bergmeer op achtergrond
Bekijk de vele fietsroutes in de fietsvakantie configurator (Foto: © Andrea Costa)

Activiteiten voor de hele familie

De vakantie configurator is niet alleen geschikt voor het uitzoeken van wandel- en fietsroutes, maar ook voor het plannen van een familievakantie. De Dolomiti SuperSummer vakantieregio is ideaal voor een vakantie met kinderen van alle leeftijden. Naast wandelroutes en mountainbiketrails voor families, zijn er ook nog tal van andere activiteiten mogelijk. In de bergen liggen een aantal leuke beleveniswerelden. Deze zijn vaak middels een wandeling te bereiken en bestaan onder andere uit speeltoestellen, waterspeelplaatsen en opdrachten. Tips zijn: Ally Farm, Movimënt Park Alta Badia en Belevenisberg Haunold. Daarnaast zijn er zomerrodelbanen, klimparken, themawandelingen en via ferrata’s speciaal voor families.

Zo werkt de familievakantie configurator: ga naar de website en kies een verblijfsduur, thema, moeilijkheidsgraad en bestemming in de filter links. Vervolgens zie je een selectie van excursies, musea en andere uitstapjes. Via meer informatie kun je meer te weten komen en na afloop is er een speciale bewaarknop.

Bergbeleveniswereld Movimënt Park Alta Badia, Dolomieten
Er zijn veel leuke activiteiten voor families (Foto: © Molography.it)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips