Skip to navigation Skip to main content

Männlichenbahn in Wengen krijgt cabines met openluchtbalkon

16444 - Männlichenbahn in Wengen krijgt cabines met openluchtbalkon

De 63-jarige lift tussen Wengen en huisberg Männlichen krijgt voor de start van het zomerseizoen een opknapbeurt. De lift ondergaat niet alleen een technische update, maar wordt ook voorzien van moderne cabines met een openluchtbalkon. Zo hoef je voortaan niet meer achter glas te genieten van de bergwereld van de Jungfrau Region, maar sta je dichter bij de natuur. Zo beleef je voortaan een ‘Royal Ride’ voor je je waagt aan de korte wandelroute ‘Royal Walk’ richting het bekende uitzichtpunt.

Royal Ride in Wengen

Voor de vierde maal in de geschiedenis krijgt de lift tussen Wengen en Männlichen een grondige vernieuwing. Niet zichtbaar, maar wel belangrijk, is dat de lift op het gebied van comfort, veiligheid en functionaliteit weer aan de modernste eisen gaat voldoen. Onder het project met de naam ‘Royal Ride’ valt echter ook het vervangen van de cabines. De Männlichenbahn krijgt twee cabines met op het dak een openluchtbalkon. Deze bijzondere plek valt te bereiken via een wenteltrap. Zo kun je tijdens de gehele rit genieten van een prachtig uitzicht op de natuur en de bergen. Tijdens de wintermaanden wordt het balkon overigens gedemonteerd, om zodoende voor een hogere capaciteit te zorgen.

Royal Walk naar het uitzichtplatform

De belangrijkste reden voor een bezoek aan de Männlichen (2343 m) is het uitzicht op de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. De perfecte plek om hiervan te genieten is het op het uitzichtplatform dat je bereikt via de ‘Royal Walk’. Deze wandeling duurt ongeveer 30 minuten en onderweg leer je bij zeven informatiepunten meer over de omringende bergwereld. Het platform heeft de vorm van een kroon en hier kun je niet alleen het beroemde trio aanschouwen, maar ook de bergen van het Berner Oberland, de Kleine Scheidegg en het Lauterbrunnen dal.

Wandelpad Royal Walk in Wengen naar het uitzichtplatform
Royal Walk richting het uitzichtplatform op de Männlichen (Foto: © Grindelwald–Männlichen Gondola Cablewayl)

Zomervakantie in Wengen en de Jungfrau Region

Het autovrije Wengen is sinds 1893 bereikbaar via een bergtreintje en ligt 400 meter boven het Lauterbrunnental, op 1274 m. Je lijkt hier een stap terug in het verleden te zetten door de aanwezigheid van de vele houten huizen en de hotels uit het belle époque. Ingeslapen is het dorp allerminst! Wengen is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan de Jungfraujoch: ‘Top of Europe’. Daarnaast liggen er in de omgeving meer dan 500 km gemarkeerde wandelpaden. Wie op zoek is naar meer avontuur kan zich wagen aan activiteiten als hanggliding, raften en canyoning. Sta ook zeker even stil bij het uitzicht op de Eiger-noordwand, misschien zie je wel bergbeklimmers naar boven klauteren!

Tips voor een zomervakantie in Wengen

  • Männlichen: met de openluchtgondel naar de huisberg van Wengen
  • Jungfraujoch: ‘Top of Europe’ op maar liefst 3454 meter
  • Trümmelbachwaterval: een van de ruigste gletsjerkloven van Europa
  • Mürren: prachtig, authentiek bergdorpje aan de overzijde van het dal
  • Jungfrau Marathon: spectaculairste marathon van Europa op 7 en 8 september 2018
Openluchtgondel van de Männlichenbahn
De nieuwe 'openluchtgondel' van de Männlichenbahn (Foto: © Grindelwald–Männlichen Gondola Cablewayl)

Ben jij wel eens in Wengen op zomervakantie geweest? Laat een reactie achter!

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.