Eerste boomtoppenpad in Zwitserland is geopend!

Eerste boomtoppenpad in Zwitserland is geopend!

18 mei 2018

door Yvonne in Nieuws

Op 10 mei 2018 is het 'Baumwipfelpfad Neckertal' officieel geopend. Dit boomtoppenpad is vooral bijzonder aangezien het de allereerste in Zwitserland is. Het pad is ruim 500 meter lang en is op 18 meter hoogte gebouwd. Zoals de naam al verklapt, bevind je je op dit pad tussen de boomtoppen in het Neckertal, in het Oost-Zwitserse kanton St. Gallen. Bekijk hieronder de foto's en lees meer!

Wandelen tussen de boomtoppen

Wanneer je over een boomtoppenpad loopt, lijkt het net alsof je tussen de bomen zweeft. Op 18 meter hoogte boven de grond ervaar je hoe het is om als een dier vanuit de bomen of lucht naar de grond te kijken. Bomen, planten, vogels en insecten ervaar je hier op een andere manier. Het Baumwipfelpfad Neckertal heeft een gering hoogteverschil, waardoor het zich heeft moeten aanpassen aan de ondergrond. Op het ene stuk is het boomtoppenpad slechts een paar meter hoog en het volgende stuk wandel je op meer dan 15 meter boven de grond.

Het Baumwipfelpfad Neckertal bereiken

Het Baumwipfelpfad Neckertal vind je, zoals de naam al verklapt, in het Neckertal. Dit dal ligt in het Zwitserse kanton St. Gallen, in het noordoosten van het land. Iets ten zuiden van het dorp Mogelsberg ligt het Baumwipfelpad. Direct daarnaast ligt een parkeerplaats, maar ook met het openvaar vervoer is het pad bereikbaar.

overzicht bouw baumwipfelpfad neckertal

plattegrond baumwipfelpfad neckertal

Bezoekersinformatie Baumwipfelpfad Neckertal

Van mei tot en met oktober is het boomtoppenpad elke dag geopend van 09.30 uur tot en met 18.00 uur. De andere maanden kun je het pad ook bezoeken op woensdag tot en met zondag, tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegangsprijs is voor volwassenen CHF 15,- en voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar CHF 8,-. Het pad is zeer toegankelijk voor kinderen en mindervaliden.

Baumwipfelpfad Neckertal

Baumwipfelpfad Neckertal

Baumwipfelpfad Neckertal

Zomervakantie tips